جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین توصیه های غذایی مرتبط با پتاسیم و فسفر در بیماری های کلیه

توصیه های تغذیه ای در رابطه با فسفر و پتاسیم

پتاسیم و فسفر در نارسایی کلیه

  • تمامی بیماران کلیوی باید در دریافت میزان فسفر و پتاسیم خود حساس باشند و اطلاعات خود را در رابطه با غذاهای غنی از فسفر و پتاسیم بالا ببرند.
  •  اکثر غذاهای با پتاسیم(K) بالا از گیاهان حاصل می شود مثل میوه ها و سبزیجات
  • اکثر غذاهای با فسفر(P) بالا از حیوانات حاصل می‌شوند مثل گوشت تمامی حیوانات
  • همه ی لوبیا ها و نخود فرنگی و در مجموع حبوبات، دارای فسفر(P) بالایی می باشند
  • بعضی از غذاها هم در میزان پتاسیم(K) و هم در میزان فسفر(P) غنی هستند مانند لبنیات، مغزیجات و آجیل ها ، شکلات ها و غلات کامل

در ادامه مهمترین توصیه های غذایی در رابطه با فسفر و پتاسیم و مدیریت مواد غذایی حاوی فسفر و پتاسیم در زمان نارسایییا بیماری کلیه را برای شما آماده نموده ایم.

توصیه های تغذیه ای در مصرف پتاسیم و فسفر

 1- از نوشیدن آب گوجه و آب سبزیجات بپرهیزید و به جای آن  از نوشیدنی آب با قطعات لیمو و خیار استفاده کنید.

2- به جای گوجه فرنگی و سس قرمز برای چاشنی غذاها،از پیاز ها، فلفل دلمه ای، قارچ ها و سیر استفاده کنید. 

3- از مصرف دسر های شکلاتی پرهیز نمایید و به جای آن، از دسر لیمو و وانیل، کیک برنج ، آبنبات های پاستیلی، شیرین بیان قرمز و آبنبات های سفت  می توانید استفاده کنید. به طور کلی از مصرف دسرهای شامل آجیل ها و دانه ها باید پرهیز کنید..

  4- می توانید از سیب ها، انواع توت، هلو، گلابی، تمشک، انواع انگور، آناناس و آلو با خیال راحت استفاده کنید اما مصرف موز، پرتقال، طالبی، تیل، میوه های خشک شده، انبه، و کیوی باید به حداقل برسد و کنترل شده باشند. جهت تعیین دقیق مقدار مصرف کنترل شده، نیاز به یک رژیم غذایی مخصوص با توجه به وضعیت بیماری و وضعیت بدنی خود دارید که توسط کارشناس یا متخصص تغذیه طراحی شده باشد.

4- از مصرف از آب پرتقال و آب آلبالو بپرهیزید و به جای آن از آب سیب، آب تمشک،آب آناناس و آب انگور استفاده نمایید.

5- قبل از پختن و سرخ کردن سیب زمینی ، آن را ابتدا در آب بجوشانید و آب اضافی را تخلیه کنید تا محتوای پتاسیم کاهش یابد و سپس مصرف نمایید.

6- به جای استفاده از اسفناج  و حبوبات خشک، از لوبیا سبز ،هویج،کلم برگ و گل کلم استفاده کنید.

7- برای ساخت سالاد از خیار سبز، گل کلم، بادمجان، کاهو و فلفل شیرین می توانید استفاده کنید.

8- از پنیر های کم چرب استفاده کنید. می توانید پنیر پارمسان را روی غذایتان بپاشید. همچنین می توانید از پنیر هایی که طعم زیادی دارند در مقادیر خیلی کم جهت بهبود طعم غذا استفاده کنید.

10- برای درست کردن سوپ، از سبزیجات باید به مقدار خیلی کم استفاده کنید.  همچنین در سوپ شیر، از شیر در مقادیر خیلی کم باید استفاده کنید.

11-مصرف بستنی های شیری را به حداقل برسانید و به جای آن از بستنی میوه ای، یخمک های میوه ای و دسر های ترکیبی موکا استفاده نمایید.

دوست عزیز در نکات بالا سعی نمودیم توصیه های کاربردی تر در رابطه با غذاهای حاوی پتاسیم و فسفر را در رابطه با نارسایی کلیه فراهم آوریم.  اما توصیه ی ما به شما این است که اگر در وضعیتی از نارسایی کلیه قرار دارید که فسفر و پتاسیم شما باید تحت کنترل باشد، حتما یک رژیم غذایی تخصصی از کارشناسان یا متخصصین تغذیه تهیه نمایید تا کامل تر و با جزییات بیشتر بتوانید تغذیه ی خود را مدیریت نمایید و کلیه های شما در وضعیت بهتری قرار گیرند.

در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه فسفر و پتاسیم و نارسایی های کلیه، توصیه های جدید در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته : مدیریت دریافت پتاسیم و فسفر در بیماری های کلیه

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print

مطالب مرتبط :

0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا