جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین توصیه های غذایی در هنگام نفخ

تغذیه در هنگام نفخ

تغذیه و نفخ (Bloat)

  • تولید روزانه گاز در روده های انسان حدود ۲۰۰ میلی لیتر می باشد که توسط فرایندهای پیچیده و متفاوتی ایجاد می‌شوند از جمله بلعیدن هوا و تخمیر باکتری های موجود در روده.
  • این گازها یا به وسیله آروغ زدن و یا به صورت گاز روده از بدن خارج می شوند.
  • گازهای روده شامل دی اکسید کربن(CO2 )، اکسیژن(O2) نیتروژن(N2)، هیدروژن(H2) و گاهی اوقات گاز متان(CH4) می باشند.
  • ایجاد گاز زیاد باعث ناراحتی و درد و کشش در ناحیه شکم و روده ها و ایجاد آروغ می شود.
  • مقدار گاز بلعیده شده در هنگام خوردن و نوشیدن سریع، جویدن آدامس، سیگار کشیدن، مکیدن آبنبات چوبی، استفاده از نی، نوشیدن نوشیدنی های گازدار و استفاده از دندان مصنوعی لق، افزایش می یابد.
  • یک ماده غذایی تولیدکننده گاز در یک فرد ممکن است در فرد دیگری تولید گاز نکند و این بستگی به ترکیب باکتری های روده هر فرد دارد.
  • فاکتورهای از قبیل اسید معده، حرکات روده، دریچه ی ایلئوسکال( دریچه ی اتصال روده کوچک به روده بزرگ)، اسیدهای صفراوی، سیستم ایمنی روده ای( انتریک) و آنزیم های ترشحی پانکراس، از رشد بیش از حد باکتری های روده جلوگیری می کنند و می توانند باعث تغییر در گاز تولیدی شوند.
  • حدود 16 تا 30 درصد از مردم ، مرتباً دچار نفخ می شوند.

شامیلو در ادامه مهمترین و کاربردی ترین توصیه های غذایی جهت بهبود نفخ را برای شما آماده نموده است

توصیه های غذایی برای درمان نفخ

 1- اگر در حجم زیاد غذا می خورید، اولین اقدام جهت کاهش نفخ، کاهش حجم غذای مصرفی می باشد. حجم دریافتی در یک وعده را کاهش دهید و تعداد دفعات مصرف را زیاد کنید.

2- غذا را بیشتر بجوید. این باعث می شود که هوای ورودی به معده شما و حجم غذای مصرفی نیز کاهش یابد.

3- بررسی و ثبت خوراکی های روزانه و بررسی علائم می توانند به تشخیص عامل غذایی تولیدکننده گاز در فرد کمک کنند. با بررسی دقیق و مرور تغذیه و بررسی میزان آروغ زدن ها و گاز خروجی معده پس از خوردن غذاها، می‌توانید ماده غذایی خاصی که بیشتر باعث ایجاد علائم و نفخ می شود را تشخیص دهید و مصرف همان ماده غذایی را محدود کنید.

4- اگر شیر و محصولات حاصل از شیر ( لبنیات ) باعث تولید گاز در بدن شما می شوند، باید  از نظر عدم تحمل به لاکتوز ارزیابی شوید و بهتر است که یک تایم کوتاه از لبنیات استفاده نکنید تا علائم بررسی شوند. در صورت تایید، بهتر است که از مکمل های لاکتاز و شیرهای عاری از لاکتوز استفاده کنید.

5- تغییر ناگهانی در رژیم غذایی مثل افزایش ناگهانی مصرف فیبرها، می تواند باعث تغییر در تولید گازهای روده شود که پس از مدتی کاهش خواهند یافت.

6- ترکیبات غذایی حاوی رافینوز( یک نوع قند مقاوم به هضم) مثل لوبیا ها، کلم برگ، کلم بروکلی،کلم بروکسل، مارچوبه و بعضی از غلات کامل، می توانند باعث تولید گاز شوند. در نتیجه به مقدار آن ها در رژیم غذایی خود و میزان نفخ تولیدی توجه داشته باشید.

7- مواد غذایی زیر می توانند باعث افزایش تولید گاز در بدن شما شوند:

  •  لوبیا ها
  • سبزیجاتی مثل کلم بروکلی، گل کلم، کلم برگ، کلم بروکسل
  • پیاز ها، قارچ ها، مارچوبه و آرتیشو
  • میوه هایی از قبیل: سیب، گلابی و هلو
  • غلات کامل، سبوس
  • نوشیدنی های غیر الکلی مثل نوشیدنی سیب و گلابی و نوشیدنی های دیگری که شامل مقادیر بالای شیرین کننده فروکتوز حاصل از ذرت باشند.
  • شیر و محصولات آن شامل پنیر ها، بستنی و ماست
  • آبنبات ها و آدامس های بدون قند که شامل قند های الکلی مثل سوربیتول، مانیتول و زایلیتول(گزیلیتول) باشند.

می توانید مواد غذایی فوق را یک به یک از رژیم غذایی خود حذف کنید تا عامل نفخ را کشف نمایید.

8- در زمان مصرف فیبرها، معمولاً تغییر در فلور نرمال میکروبی روده اتفاق می افتد و باعث تولید زیاد گاز می شود. جهت بهبود این مشکل، مصرف منظم ترکیبات دارای فیبر به همراه مایعات فراوان می‌تواند باعث کاهش نفخ و عوارض آن گردد.

9- استفاده از مکمل های آنزیمی می تواند در نفخ های دایمی مفید باشد. زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه می توانید از این مکمل ها استفاده کنید .

 10- استفاده از روغن نعناع می تواند باعث کاهش تحرکات عضلات روده شده و تولید گاز و درد را کاهش دهد. روغن نعناع به صورت مکمل موجود است و می توانید از آن استفاده کنید.

 11- از  یبوثت ( توصیه های غذایی برای درمان یبوثت) باید پیشگیری کنید، زیرا یبوثت شرایط نفخ را بدتر خواهد کرد.

توصیه های غذایی فوق برای رفع و درمان نفخ، کاملا علمی و موثر می باشند. اگر توصیه های غذایی دیگری شنیده اید و در اینجا ذکر نکرده ایم، به دلیل عدم اثبات علمی آن توصیه می باشد. سعی نموده ایم فقط توصیه های علمی و کاربردی غذایی برای کاهش نفخ را در اینجا فراهم آوریم. لطفا ابتدا نکات فوق را رعایت نمایید و در صورت عدم بهبود نفخ و  ادامه ی نفخ شدید که غیر قابل تحمل باشد، به پزشک مربوطه مراجعه نمایید.

در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی تغذیه و نفخ، در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته : مهمترین توصیه های غذایی برای درمان نفخ

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا