درمان یبوست در دوران بارداری
یبوست در دوران بارداری
در دوران بارداری، به علت تغییرات فیزیولوژیک بدن و تغییرات هورمونی، تغییراتی در سیستم گوارشی بدن مادر نیز ایجاد می گردد. از مهمترین آنها که می تواند باعث رنجش مادر باردار شود،احساس حالت تهوع (به نوشته اختصاصی در رابطه با درمان حالت تهوع دوران باردای مراجعه کنید)،یبوست و سوزش سردل و یا همان ترش کردن می باشدو همچنین ویار و پیکا نیز تا حدودی می تواند باعث آزار مادر شود.
در ادامه سعی نموده ایم تا تمامی نکات کاربردی و علمی جهت رفع و بهبود یبوثت در دوران حاملگی را برای شما فراهم آوریم. با شامی لو همراه باشید.
مهمترین توصیه ها و نکات غذایی برای رفع یبوثت در دوران بارداری
1- در دوران حاملگی مادران باردار خصوصاً مادرانی که از مکمل های آهن استفاده می کنند، در اولین اقدام باید از آب و منابع غذایی پر فیبر به مقدار کافی استفاده نمایید وگرنه دچار یبوست خواهید شد. همچنین مادرانی که از داروی اندانسترون(Ondansetron-Zofran) جهت درمان حالت تهوع و استفراغ استفاده می کنند نیز در معرض یبوست قرار دارند.
2- برای کاهش یبوثت، همراه با وعده های غذایی اصلی صبحانه، ناهار و شام، به میزان کافی از سبزی ها استفاده کنید. ( حدود 1 تا 2 لیوان سبزی با هر وعده غذایی)
3- در طول روز به میزان کافی از میوه ها استفاده کنید.(2 تا 3 مرتبه ما بین وعده های اصلی)
4- برای بهبود یبوثت دوران بارداری، مصرف میوههای خشک خیسانده شده در آب مثل آلو خشک، انجیر خشک و برگ های هلو یا زردآلو، می توانند در رفع یبوست دوران بارداری به شما کمک نمایند.
5- برای پیشگیری از یبوثت در دوران بارداری، در رژیم غذایی خود از نان ها و بیسکویت های سبوس دار استفاده کنید.
6- اگر دچار یبوثت شده اید، باید مصرف مایعات خود را در طول روز نسبت به گذشته افزایش دهید ( حداقل 10 تا 12 لیوان )
7- همچنین برای تسریع در علائم یبوثت بارداری، باید روزانه به میزان کافی فعالیت بدنی و ورزش منظم داشته باشید. رجوع کنید به نوشته ی اختصاصی در رابطه با ورزش در دوران بارداری.
8- در صورتی که از مکمل آهن استفاده می کنید و دچار یبوثت شده اید، تغییر نوع مکمل آهن می تواند در بهبود یبوست شما موثر باشد.
9- به دلیل افزایش فشار به کف لگن از طرف جنین و همچنین فشار آوردن و زور زدن در هنگام دفع مدفوع توسط مادر، احتمال خطر هموروئید در زنان باردار بسیار بالاست است . مصرف مایعات و منابع غذایی حاوی فیبر (میوه های خشک به ویژه آلو خشک ) بسیار موثر بوده و همچنین افزودن سبوس گندم فرآوری نشده به غذاها، موثر و امن می باشد.
مادر باردار عزیز، جهت درمان یبوثت دوران حاملگی،با رعایت نکات فوق، با احتمال خیلی بالا یبوثت شما برطرف خواهد گردید و نیازی به اقدام دیگری نخواهید داشت . اما اگر با رعایت نکات فوق، بازهم یبوثت شما ادامه یافت، حتماً باید به یک متخصص گوارش یک متخصص تغذیه مراجعه نمایید.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته : درمان یبوثت در دوران بارداری