مهمترین توصیه های غذایی در دیابت نوع دو بزرگسالان
تغذیه و دیابت نوع2
- دیابت یک بیماری مزمن بوده و زمانی اتفاق می افتد که پانکراس نتواند به مقدار کافی انسولین تولید کند (دیابت نوع1) و یا اینکه سلول های بدن نتوانند از انسولین تولید شده ، به درستی استفاده کنند(دیابت نوع 2). هورمون انسولین که توسط پانکراس تولید می شود، نقش یک کلید در ورود گلوکز به داخل سلول ها را بازی می کند. در حضور انسولین ، گلوکز جهت تولید انرژی، از جریان خون وارد سلول های بدن می شود. در این بیماری ، در صورت عدم مدیریت قند خون در طولانی مدت، قند خون بالا می تواند باعث آسیب به بافت ها و ارگان های مختلف بدن شود.
- دیابت نوع 2 (T2D ) اصلی ترین نوع دیابت بوده و حدود 90 درصد بیماران دیابتی را شامل می شود . معروف به دیابت بزرگسالان می باشد. در این نوع دیابت بدن قادر نیست از انسولین تولید شده به درستی استفاده نماید. در واقع پاسخ هورمونی در سلول های بدن دچار اختلال شده و مقاومت به انسولین ایجاد می گردد. این نوع دیابت به صورت پیش رونده اتفاق می افتد و اکثر افراد از بیماری خود مطلع نبوده و معمولا زمانی از آن مطلع می شوند که دچار یکی از عوارض دیابت شده اند. از عوامل دیابت نوع 2 میتوان به ژنتیک ، سالخوردگی ، چاقی ،تغذیه، سبک زندگی بدون تحرک و مصرف سیگار اشاره کرد.
در ادامه مهمترین توصیه های غذایی که افراد دیابتی جهت بهبود وضعیت دیابت باید رعایت نمایند را برای شما فراهم نموده ایم. با شامی لو همراه باشد.
توصیه های تغذیه ای در دیابت نوع دو بزرگسالان
1- در بیماری دیابت، نظم در مصرف تمامی وعده ها و میان وعده ها را حتما رعایت کنید زیرا بسیار در تنظیم سطح قند خون و پیشگیری از افت های ناگهانی بسیار موثر می باشد.
2- فقط کاهش 5 تا 10 درصد از وزن بدن یک فرد دیابتی که چاق می باشد، می تواند باعث کاهش و بهبود سطح قندخون، بهبود چربی خون و بهبود فشار خون شود. در نتیجه برای کاهش وزن خود اقدام نمایید. بهتر است این کاهش وزن را زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه انجام دهید تا در زمان کاهش وزن، وضعیت قند خون شما نیز در بهترین حالت حفظ گردد.
3- صبحانه را حتما منظم مصرف کنید زیرا تاثیر مثبت بر میزان چربی ناشتا و میزان حساسیت به انسولین می گذارد.
4- در رژیم غذایی خود بیشتر از مواد غذایی ضدالتهابی استفاده کنید از جمله :
برنج قهوه ای، لوبیاها، سبزی ها و گیاهان برگ سبز، سبوس جو دوسر، حبوبات، جو، سیب، پرتقال، و دیگر میوه ها، ماهی سالمون، گردو، بادام و روغن زیتون بکر
مواد غذایی ذکر شده را سعی کنید در سبد غذایی هفتگی خود قرار دهید.
5- نمک مصرفی را در روز به نصف قاشق چای خوری کاهش دهید.
6- برای بیماری دیابت، هزاران توصیه غذایی و انواع گیاهان دارویی از جانب افراد غیرمتخصص به شما تجویز می شود، لطفا از گیاهان و مکمل های دارویی ناآشنا، بدون آگلهی و بدون نسخه کارشناس یا متخصص تغذیه، استفاده نکنید. برای آشنایی با انواع مکمل های دیابتی،به نوشته ی تخصصی «انواع مکمل های غذایی در دیابت» مراجعه نمایید.
7- در هفته حداقل 150 دقیقه ورزش هوازی با شدت متوسط ( 70 درصد از حداکثر ضربان قلب) یا 90 دقیقه هوازی شدید( بیش از 70 درصد از حداکثر ضربان قلب) انجام دهید . همین مقدار ورزش می تواند خطر ابتلای به بیماری های قلبی و عروقی را در دوره ی دیابت بسیار کاهش دهد.
8- ورزش های با شدت بالا مفیدند، اما در افراد میان سال باید ورزش ها به صورت منظم و از ضعیف آغاز گردد و به مرور و آهستگی به شدت آن اضافه گردد. اما افراد دیابتی با علائم نوروپاتی( آسیب اعصاب محیطی) و بیماری های عروق کرونر قلب، باید از انجام ورزش های با شدت بالا و ورزش های استقامتی اجتناب نمایند.
9- باید در سبک زندگی خود، رفتارهای بدون تحرک مثل تماشای طولانی تلویزیون و کار طولانی با کامپیوتر و موبایل را به حداقل برسانید.
10- لطفا مصرف فست فود را به حداقل برسانید.
11- اگر یک رژیم غذایی مخصوص دیابت دریافت کرده اید، از جابجایی مواد غذایی بین وعده ها بپرهیزید، زیرا باعث تداخل در تنظیم قند شما خواهد شد.
12- همیشه همراه خود یک منبع کربوهیدراتی ساده ( مثل آبنبات، شکلات، عسل و …) داشته باشید تا در صورت افت و کاهش قند خون، فورا آن را مصرف نمایید. هرگاه احساس بی حالی و رفتن به سمت بیهوشی کردید، فورا از منبع کربوهیدراتی مورد نظر مصرف نمایید و به دنبال دلیل آن نباشید که آیا از قند بالاست یا از قند پایین.
13- حتما به میزان کافی با غذاهایتان از سبزیجات مصرف کنید.( حدودا یک لیوان پر سبزیجات در هر وعده ی غذایی)
14- مصرف میان وعده ها برای بیماری شما، کاملا الزامی و مهم می باشد در نتیجه میان وعده ها را حتما جدی بگیرید.
15- بهتر است نان مصرفی تان را از نوع سبوس دار انتخاب نمایید. اولویت را به نان سبوسدار بدهید.
16- اگر هنوز در مرحله ی پیش دیابت هستید، لطفا برای مشاهده ی توصیه های غذایی تخصصی مربوط به خود به نوشته ی «توصیه های غذایی در افراد پیش دیابتی» مراجعه نمایید. همچنین اگر در دوران بارداری هستید، جهت پیشگیری از دیابت بارداری،به نوشته ی اختصاصی « توصیه های غذایی در دیابت بارداری» مراجعه نمایید.
17- برای مشاهده ی توصیه های غذایی در دیابت نوع 1 به نوشته ی اختصاصی «مهمترین توصیه های غذایی در دیابت نوع 1» مراجعه نمایید. همچنین برای مشاهده ی تغذیه در کودکان مبتلا به دیابت نوع 2، به نوشته ی اختصاصی «توصیه های غذایی در دیابت نوع دو کودکان» مراجعه نمایید.
دوست عزیز اگر دچار دیابت نوع 2 شده اید و یا هنوز در مرحله ی پیش دیابتی هستید، بدانید که اولین و اصلی ترین درمان شما، تغذیه ی اصولی می باشد. توصیه های فوق اگرچه ساده به نظر می رسند، اما بسیار موثر بوده و آن ها را جدی بگیرید. متاسفانه در زمینه ی تغذیه آنچنان توصیه های غذایی فراوان و غیر علمی وجود دارد که توصیه های ساده و اصلی و موثر در میان آن ها گم می شوند. لطفا و خواهشا به دنبال توصیه های افراد غیرمتخصص نروید و پیشنهاد ما به شما برای دوران دیابت، علاوه بر توجه به نکات فوق، دریافت یک رژیم غذایی استاندارد و علمی از یک کارشناس یا متخصص تغذیه می باشد تا سطح قند خون شما در بهترین حالت ممکن حفظ شود و از رفتن به سمت عوارض حاصل از دیابت جلوگیری گردد.
در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی دیابت نوع دو، توصیه های جدید در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته : مهمترین توصیه های غذایی در دیابت نوع 2
اشتراک گذاری صفحه :
تغذیه در دیابت نوع 2-تغذیه در دیابت بزرگسالان-تغذیه در دیابت-رژیم غذایی دیابت-برنامه غذایی دیابت-رژیم دیابتی – تغذیه دیابت نوع دو- متخصص تغذیه دیابت –