مهمترین توصیه های غذایی
در بیماری کبد چرب
تغذیه و بیماری کبد چرب (NFLD)
- بیماری کبد چرب غیر الکلی(NFLD) به علت تجمع قطرات چربی در سلولهای کبدی اتفاق میافتد و میتواند باعث التهاب کبد، سیروز کبد و حتی منجر به سرطان سلول های کبدی شود.(تغذیه در کبد چرب)
- علل کبد چرب غیر الکلی شامل داروها، اختلالات ژنتیکی متابولیکی، دیابت نوع 2، چاقی و تغذیه نادرست می باشد.(تغذیه در کبد چرب)
- اما از اصلیترین دلایل کبد چرب غیر الکلی، چاقی، دیابت نوع ۲ و سندروم متابولیک می باشد.(تغذیه در کبد چرب)ه در کبد چر
- مرحله اولیه کبد چرب غیر الکلی با تجمع ساده ی چربی در سلولهای کبدی آغاز میشود. در ادامه پیشرفت این حالت و عدم درمان به موقع، استئوهپاتیتیس( یعنی التهاب سلول های کبدی) همراه با آسیب بافت کبد اتفاق می افتد(NASH)(تغذیه در کبد چرب)
- پیشنهاد انجمن مطالعات بیماری های کبدی آمریکا برای پیشگیری و درمان کبدچرب غیرالکلی شامل تغییر در رژیم غذایی، تغییر در میزان ورزش، کاهش وزن و داروهای مرتبط با حساسیت انسولین می باشد
- همچنین کاهش فقط ۳ تا ۵ درصد از وزن بدن می تواند باعث بهبود وضعیت کبدچرب شود.(
- در حال حاضر متاسفانه به دلیل سبک زندگی ناسالم و تغذیه ی نادرست، کبد چرب به عنوان یکی از شایع ترین بیماری های بزرگسالان می باشد.
در ادامه مهمترین توصیه های غذایی را برای افرادی که دچار کبد چرب می باشند، فراهم آورده ایم. با شامی لو همراه باشید.
توصیه های تغذیه ای در بیماری کبد چرب
1- به علت محدودیت در ذخیره گلیکوژن در کبد، میان وعده های کوچک کربوهیدراتی را (مثل یک تیکه نان، بیسکوییت،کیک، سیب زمینی آب پز،میوه خشک و …) جهت جلوگیری از افت قند خون برای خودتان در نظر بگیرید.
2- از مصرف خودسرانه ی مکملها خصوصا آهن جدا خودداری کنید.
3- معمولا در کبد چرب اشتها کاهش میابد. جهت تحریک اشتها می توانید از سیب استفاده کنید.
4- پلی فنول های موجود در چای، خصوصاً چای سبز ، می توانند موجب کاهش و تخفیف آسیبهای کبد شوند، در نتیجه از چای سبز به صورت روزانه استفاده کنید.(تغذیه در کبد چرب)
5- گیاه خار مریم یا خار شیر میتواند آثار درمانی برای کبد چرب داشته باشد. از مکمل استاندارد با دستور مصرف مشخص، استفاده کنید. در صورت نداشتن دستور مصرف، زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه از این گیاه می توانید استفاده کنید.
6- تاثیر آتار مثبت زردچوبه و شیرین بیان برای کبد در مطالعات اثبات شده است. به صورت روزانه در غذاهایتان از این ادویه جات مصرف نمایید.
7- از مصرف بلوط حتما پرهیز کنید، زیرا مصرف بلوط و ترکیبات آن در بیماری کبد چرب می تواند باعث نارسایی شدید تر کبد شود.
8- از مصرف آلوورا خودداری نمایید.
9 – چاقی، دیابت و بالا بودن انسولین یک نقش بسیار مهم در گسترش استئاتوزیس کبد (التهاب سلول های کبدی) بازی میکنند.در نتیجه کاهش وزن بسیار اقدام و درمان مناسبی می باشد.
10 – مصرف قندهای ساده مانند قند سفید،نبات و آب نبات،آبمیوه جات شیرین شده و هر ماده غذایی که در آن از شکر زیادی استفاده شده است را باید به حداقل برسانید.(تغذیه در کبد چرب)
11- از مواد غذایی پروتئینی بیشتر استفاده کنید.
12- از روغن های جامد نباید استفاده کنید و فقط از روغن های مایع غیر اشباع استفاده شود.(تغذیه در کبد چرب)
13- حتما همراه با وعده های غذایی اصلی خود، از سبزی فراوان استفاده کنید.(تغذیه در کبد چرب)
15- مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین E مثل بادام درختی، جوانه گندم، دانه آفتاب گردان، فندق و بادام زمینی را افزایش دهید و زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه از مکمل های ویتامین E نیز استفاده کنید.
16- اگر هم زمان با کبد چرب دچار هایپرتری گلیسریدمی (بالا بودن تری گلیسیرید خون) هستید، از مکمل های امگا3 در مقادیر استاندارد استفاده نمایید.
17- مصرف مقادیر متوسط قهوه ( بدون قند) به صورت روزانه میتواند در برابر بیماریهای مزمن کبدی ،کبد چرب و سرطان سلولهای کبد، نقش محافظت کننده را داشته باشد، روزانه یک فنجان قهوه استفاده کنید.(تغذیه در کبد چرب)
17- از مصرف گیاهان دارویی و گیاهان ناشناخته که معمولا توسط افراد غیر متخصص توصیه می شوند، خواهشا پرهیز نمایید. زیرا بعضی گیاهان حاوی ترکیباتی هستند که می توانند وضعیت کبد شما را بدتر کنند. خواهشا فقط از داروها و گیاهان دارویی تایید شده توسط پزشک یا متخصص تغذیه استفاده نمایید.یه در کبد چرب)
نکات غذایی بالا که برای بهبود و درمان کبد چرب غیر الکلی عنوان شده است، تقریبا مشابه توصیه های غذایی برای کبد چرب الکلی نیز می باشند زیرا روند پیشرفت بیماری در هر دو نوع شبیه به هم بوده و فقط عامل متفاوت است. اگر هم اکنون دچار کبد چرب غیر الکلی می باشید، این را بدانید که اولین و بهترین درمان کبد چرب، اصلاح تغذیه می باشد. ما به شما توصیه می کنیم که در کنار رعایت نکات فوق و درمان های دارویی، حتما با یک کارشناس یا متخصص تغذیه برای دریافت یک رژیم غذایی اختصاصی کبد چرب، مشورت نمایید. برای مشاهده ی توصیه های غذایی در کبد چرب الکلی و سیروز کبدی، به نوشته ی های اختصاصی «تغذیه در کبد چرب الکلی» و «تغذیه در سیروز کبدی» مراجعه نمایید.
در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی کبد چرب، توصیه های جدید در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته : تغذیه در کبد چرب
اشتراک گذاری صفحه :
توصیه های غذایی در کبد چرب – توصیه های غذایی برای کبد چرب – کبد چرب – تغذیه در کبد چرب – غذای خوب برای کبد چرب – بیماری کبد چرب – رژیم غذایی برای کبد چرب – رژیم غذایی کبد چرب گرید 1 – رژیم غذایی کبد چرب گرید 2- رژیم غذایی کبد چرب گرید 3
عااالی
تشکر