جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین توصیه های غذایی برای افزایش وزن

تغذیه افزایش وزن - رژیم غذایی افزایش وزن- شامی لو

تغذیه و افزایش وزن سالم

وزن کم یا لاغری معمولا با BMI  کمتر از 18.5 تعریف می شود. تعداد افراد کم وزن و لاغر،  بسیار کمتر از افراد دچار اضافه وزن و چاق می باشند. حدود 2 درصد از بزرگسالان دچار لاغری و کم وزنی هستند. معمولا افراد لاغر و کم وزن  که با وزن فعلی خود سالم هستند، هیچ دلیل قانع کننده ای برای تلاش جهت افزایش وزن  خود ندارند. اما کسانی که به دلیل سوءتغذیه یا بیماری دچار لاغری شده اند، بهتر است  از یک رژیم غذایی جهت  افزایش وزن بهره مند شوند. همچنین افرادی لاغری که هیچگونه بیماری ای ندارند، می توانند جهت رسیدن به اندامی زیباتر و قوی تر، از یک رژیم غذایی افزایش وزن بهره ببرند. برخی از افراد به دلایل ژنتیکی یا تأثیرات فیزیکی اولیه لاغر هستند. کسانی که می خواهند به خاطر ظاهر یا بهبود عملکرد ورزشی وزن اضافه کنند، باید بدانند که وزن سالم تنها از طریق فعالیت بدنی، به ویژه تمرینات قدرتی، همراه با یک برنامه غذایی استاندارد و علمی  به دست می آید. خوردن بدون برنامه  بسیاری از غذاهای پر کالری، می تواند باعث افزایش وزن شود  اما این افزایش وزن بیشتر چربی خواهد بود و در نتیجه هم برای سلامتی مضر می باشد و هم باعث اندامی زشت تر نسبت به دوران لاغری خواهد شد. در یک ورزشدکار حرفه ای، یک افزایش وزنی غیر اصولی می تواند عملکرد ورزشی را مختل کند. بنابراین برای افزایش وزن، مانند کاهش وزن، داشتن فعالیت بدنی و پیروی از یک برنامه غذایی اصولی، از اجزای ضروری یک افزایش وزن سالم و زیبا می باشند.

در ادامه شامی لو مهمترین و جدیدترین توصیه های غذایی جهت افزایش وزن اصولی و سالم  را برای شما عزیزان فراهم نموده است. با شامی لو هراه باشید.

مهمترین توصیه های غذایی جهت افزایش وزن اصولی

1- برای افزایش وزن، خوردن غذای اضافه باعث افزایش عضله و چربی می شود. اما شما باید این افزایش را بیشتر به سمت عضله سازی ببرید. اولین اقدام در کنار تغییر تغذیه، شروع فعالیت های ورزشی مقاومتی (قدرتی) مثل کار با وزنه در باشگاه ورزشی می باشد.

2- غذاهای پر انرژی (همان هایی که اغلب در رژیم لاغری محدود می شوند) کلید افزایش وزن هستند. باید سعی کنید از هر گروه غذایی به گونه ای انتخاب کنید که بیشترین کالری را داشته باشد. مثلا :

  • به جای شیر بدون چربی، میلک شیک انتخاب کنید
  • به جای میان وعده های بی ارزش مثل هله هوله ها، کره بادام زمینی را انتخاب کنید.
  • به جای خیار، آووکادو را انتخاب کنید
  • به جای نان سبوس دار، کلوچه گندم کامل را انتخاب کنید
  • به جای کیک ساده، کیک با مغزیجات را انتخاب کنید
  • به جای نان ساده، نان کنجدی را انتخاب کنید
  • به جای غذاهای گیاهی، غذاهای حیوانی را انتخاب کنید

3- مصرف بیش از حد چربی ها برای اکثر افراد نرمال جامعه اصلا توصیه نمی شود، اما ممکن است برای یک فرد کم وزن که نیاز به افزایش وزن دارد حتی ضروری باشد. اگر وزن کمی دارید و از نظر بدنی فعال هستید و از یک رژیم غذایی مناسب تغذیه می کنید، می توانید چند کیلو کالری اضافی را در روز از چربی ها دریافت نمایید . اما جهت حفظ سلامتی، باید به جای افزایش غذاهای با چربی های اشباع یا ترانس، غذاهایی با چربی های تک غیراشباع و چند غیراشباع را انتخاب نمایید.

4- برای افزایش وزن باید حداقل سه وعده غذایی سالم در روز بخورید. بسیاری از افرادی که دچار کمبود وزن هستند، افرادی هستند که بیش از حد مشغول بوده و وقت کافی برای طبخ غذا و خوردن غذا نمی گذارند. بنابراین، باید حداقل برای 3 وعده ی غذایی تایم بگذارید و از خوردن لذت ببرید.

5- پس از اهمیت دادن به وعده های غذایی اصلی، برای افزایش وزن باید میان وعده های پرکالری( در ادامه مواد غذایی پر کالری نام برده شده اند) را نیز جدی بگیرید . اگر فردی هستید با مشغله ی کاری زیاد یا اگر نوجوانی هستید که به مدسه می رود، سعی کنید از میان وعده های کوچک و آماده اما با کالری بالا، در تایم کاری خود استفاده کنید.

6- سعی کنید بیشتر حجم غذای خود را در 20 دقیقه ی اول غذا خوردن میل نمایید. زیرا پس از حدود 20 دقیقه احساس سیری آغاز می شود.

7- سعی کنید در شروع غذا خوردن، غذاهای گوشتی یا غذای اصلی را میل نمایید و بعد از آن به سراغ سوپ یا سالاد بروید.

8- برای افزایش وزن، باید در هر وعده، غذای بیشتری بخورید. برای این اقدام، غذاهای خود را در ظروف بزرگتری نسبت به گذشته قرار دهید و سعی کنید حجم بیشتری از غذا جلوی خود بگذارید. هنگامی که در اوایل حجم بیشتری از  غذا می خورید، احساس ناراحتی خواهید کرد، این احساس کاملا طبیعی بوده و با گذشت زمان از بین خواهد رفت. اگر نمی توانید حجم غذای زیادی در 3 وعده بخورید، پنج یا شش وعده غذایی کوچکتر در روز به جای سه وعده غذایی بزرگ میل کنید. با بهبود اشتهای شما، می توانید شروع به افزایش حجم وعده ها و افزودن مواد بیشتر کنید.

9- دو نوشیدنی آبمیوه و شیر برای افزایش مصرف انرژی در روز گزینه های مناسبی هستند زیرا با اضافه کردن  شیرخشک یا بسته های صبحانه فوری به آن ها، می توانید یک ترکیب پرکالری و مغذی تهیه نمایید.

10- برای افرادی که به دلیل یک بیماری خاص دچار کمبود وزن شده اند و نمی توانند به راحتی غذا بخورند و یا اشتهای آن ها کم شده است، استفاده از مکمل های مایع غلیظ یک انتخاب مناسب می باشد. البته تنظیم مقدار و چگونگی استفاده از مکمل های غذایی افزایش وزن، باید توسط یک کارشناس یا متخصص تغذیه انجام شود.

11- سعی کنید غذاهای با رایحه ی خوشمزه و شکل و شمایل جذاب بپزید تا اشتهای شما را را تحریک کند.

12- برای غذا خوردن، دیگران را به دور میز غذاخوری یا سفره دعوت کنید و از تنها خوردن دوری نمایید زیرا همنشینی، باعث تقویت غذا خوردن می شود.

13- وعده‌های غذایی را جذاب کنید. سبزیجات و میوه‌های جدید را امتحان کنید. آجیل ها و مغزیحات را به غذاهای خود اضافه کنید و طعم گیاهان و ادویه‌های جدید را کشف کنید و به غذای خود اضاف کنید.

14- تنقلات سالم و مورد علاقه را، مانند تریل میکس( ترکیبی از میوه های خشک و آجیل ها) یا گرانولا را در دسترس و در دید خود قرار دهید تا مابین وعده های غذایی اصلی از آن ها مصرف نمایید.

15- سعی کنید استرس های زندگی را کنترل نمایید و تایم استراحت خود را به مقدار استاندارد برسانید و در روز 7 تا 10 ساعت خواب با کیفیت داشته باشید.

16- برای دریافت بیشتر انرژی، به غذاهایی که برای خود آماده می کنید مواد پرکالری نیز اضاف کنید. کره، کره آجیل ها، روغن زیتون یا شیر کامل انتخاب های خوبی هستند.

17- مغز خود را فریب دهید. این کار را با سرو غذا در یک بشقاب بزرگ به جای بشقاب کوچک انجام دهید. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که افزایش اندازه بشقاب می‌تواند باعث شود بخش‌های بیشتری از غذا سرو کنید. به عبارت دیگر، اگر غذا را در ظرف بزرگتری سرو کنید می توانید غذای بیشتری بخورید. این کار می تواند کالری دریافتی روزانه شما را افزایش دهد.

18- زمان های غذا خوردنتان را برنامه ریزی کنید. گرسنگی معمولاً افراد را به خوردن ترغیب می کند. با این حال، اگر گرسنه نشوید ممکن است نتوانید به اشتهای خود برای یادآوری زمان غذا خوردن تکیه کنید. در نتیجه سعی کنید وعده های غذایی خود را برنامه ریزی کنید و برای وعده های غذایی و میان وعده ها یک یادآوری تنظیم کنید تا مطمئن شوید که به طور منظم غذا می خورید. داشتن یک برنامه غذایی منظم برای تحریک اشتها مهم است و به شما کمک می کند تا کالری و مواد مغذی کافی را در روز مصرف کنید.

19- از خوردن صبحانه غافل نشوید. مطالعات نشان داده اند که نخوردن صبحانه می‌تواند باعث شود در طول روز کمتر غذا بخورید. درست برخلاف آنچه فکر می کنید. صبحانه به افزایش اثر ترموژنز بدن کمک می کند و اشتهای شما را در طول روز افزایش می دهد. پس به طور منظم صبحانه مقوی بخورید.

20- فیبر کمتری بخورید. اگرچه مصرف منابع غذایی حاوی فیبر در یک رژیم غذایی استاندارد مفید بوده و توصیه می شوند، اما ثابت شده است که رژیم های غذایی با فیبر خیلی بالا، باعث افزایش احساس سیری و کاهش دریافت کالری در کسانی می شود که به دنبال کاهش وزن هستند. در نتیجه اگر آن دسته از افرادی هستید که عاشق منابع غذایی پر فیبر هستند، باید میزان مصرف مواد غذایی حاوی فیبر را تعدیل کنید تا در طول روز احساس سیری کمتری به شما دست داده و غذای بیشتری بخورید.

21- از غذاهای مورد علاقه خود بیشتر بخورید. تحقیقات نشان می‌دهد که اگر بتوانید انتخاب کنید چه چیزی بخورید، تمایل بیشتری به خوردن آن خواهید داشت نسبت به زمانی که گزینه های انتخابی غذا نداشته باشید. با این حال، اگر غذاهای مورد علاقه شما سالم نیستند، مانند غذاهای رستورانی، فست فود ها، هله هوله ها، مواد غذایی فرآوری شده و بسته بندی، می توانید آن ها را با مواد غذایی سالم و تازه، خودتان طبخ نمایید.

22- از گیاهان و ادویه جات و ترشی جات بیشتر استفاده کنید. گیاهان و ادویه های ضد نفخ می توانند به کاهش نفخ و بهبود اشتها کمک کند. برخی از نمونه‌های گیاهان و ادویه‌های ضد نفخ عبارتند از: رازیانه، نعناع، ​​فلفل سیاه، گشنیز، نعناع فلفلی، ​​زنجبیل و دارچین. این گیاهان و ادویه‌ها علاوه بر کمک به کاهش احساس سنگینی معده، می‌توانند به جذاب‌تر کردن و خوش طعم کردن وعده‌های غذایی شما کمک کنند. غذایی که بو و طعم مطبوعی دارد، می تواند اشتهای شما را تحریک نماید.

23- محدود کردن نوشیدنی ها قبل یا در طول وعده های غذایی. مطالعات نشان داده اند که نوشیدن آب قبل از وعده ی غذایی اصلی می تواند بر اشتهای شما تأثیر منفی بگذارد و کالری دریافتی را کاهش دهد و به کاهش وزن کمک کند. به نظر می رسد که این اتفاق در افراد مسن بیشتر از بزرگسالان جوان تأثیر می گذارد. بنابراین، سعی کنید مصرف آب خود را 30 دقیقه قبل از غذا محدود کنید و ببینید آیا اشتهای شما بهبود می یابد یا خیر.

24- یک دفترچه ثبت غذایی داشته باشید. داشتن یک دفتر ثبت غذایی می تواند به شما کمک کند تا وعده های غذایی خود را پیگیری کنید و اطمینان حاصل کنید که کالری کافی در طول روز مصرف می کنید. ثبت میزان غذای مصرفی و نوع غذا و ساعات گرسنگی و سیری، درک دقیقتری از چگونگی تقویت غذا خوردن و افزایش کالری در روز برایتان فراهم می آورد.

25- مکمل های غذایی افزایش وزن که مورد تایید هستند عبارتند از :

  • پودرهای پروتئینی وی ( حاوی پروتئین های شیر)
  •  کراتین ( یک پیش ساز انرژی برای تولید انرژی بیشتر در ماهیچه ها)
  •  لوسین ( یک اسید آمینه شاخه دار که در مکمل های BCAA یافت می شود)
  •  پودرهای مکمل غذایی استاندارد
  •  گینرها

 تعیین مصرف یا عدم مصرف و و میزان استفاده از  همه ی این مکمل ها باید توسط یک کارشناس یا متخصص تغذیه در کنار دیگر مواد غذایی برای شما تعیین شود تا اثر مورد نظر و سالم و بدون ایجاد عوارض را برای شما فراهم آورد.

26- سه دارویی که معمولا جهت افزایش اشتها و افزایش وزن استفاده می شوند عبارتند از :

  • مژسترول(مجسترول) استات ( Megestrol acetate )
  • اکساندرولون (Oxandrolone)  
  • درونابینول (Dronabinol )

هر 3 داروی فوق در شرایط خاص و در بعضی بیماری ها جهت افزایش اشتها و افزایش وزن استفاده می شوند و به هیچ عنوان بدون نسخه ی پزشک نباید از آن ها استفاده نمایید چون می تواند عوارض جانبی خطرناکی به همراه داشته باشند.

27- سه مکمل دارویی که معمولا جهت افزایش اشتها دارای اهمیت می باشند عبارتند از :

  • ویتامین B1 (تیامین)
  • زینک (Zinc)
  • اسید چرب امگا 3 (Omega3)

تیامین یا همان ویتامین ب1، یک ترکیب اساسی در بدن جهت تولید انرژی ،زینک یا روی یک ماده ی معدنی مهم برای واکنش های حیاتی بدن و بهبود سیستم ایمنی، اسید چرب امگا 3 یک چربی ضروری برای تکامل و فعالیت های سیستم عصبی بدن.

هر 3 ترکیب در صورت کمبود باعث کاهش اشتها خواهند شد و مکمل آن ها فقط زمانی در افزایش اشتها و افزایش وزن موثر خواهند بود که فرد کمبود داشته باشد.

28- اگر احساس می کنید از تغذیه ی خوبی برخوردارید و اخیرا دچار کاهش وزن شده اید، باید خود را از نظر وضعیت هورمون های تیروئیدی و انگل های گوارشی مورد ارزیابی قرار دهید.

لیستی از مواد غذایی سالم جهت افزایش وزن

  • غلات کامل: غلات تصفیه شده مانند آرد سفید، باید با غلات کامل جایگزین شوند، زیرا مواد مغذی بیشتری به شما می دهند و سطح انرژی پایدار را افزایش می دهند. شیرینی، نان و غلات تهیه شده از غلات کامل یک گزینه عالی برای صبحانه هستند.
  • آجیل و دانه ها: آجیل حاوی مقادیر قابل توجهی کالری در یک وعده کوچک است. دو مشت بادام درختی یا 18 عدد مغز بادام هندی می تواند 160 کالری را تامین کند. در واقع، بادام حاوی آلفا توکوفرول و ویتامین E است که به جلوگیری از آسیب رادیکال های آزاد بعد از تمرینات ورزشی کمک می کند. گردو ترکیب شگفت انگیزی از چربی های تک غیراشباع، فیتواسترول ها و اسید آمینه I-Arginine را ارائه می دهد. این ترکیب کالری و اکسید نیتریک را افزایش می دهد، ماده ای طبیعی که باعث رشد و ریکاوری عضلات می شود. آجیل برزیلی حاوی ماده معدنی کمیاب سلنیوم است که تنها 7 عدد آن حدود 190 کالری دارد.در مجموع آجیل حاوی چربی های چند غیر اشباع است که کالری های سالمی را به رژیم غذایی شما اضافه می کند. از این رو، آجیل هایی مانند بادام، گردو، بادام هندی،بادام زمینی، تخمه آفتابگردان، تخم کتان ، تخم کدو و ….  باید در رژیم غذایی روزانه افزایش یابند.
دانه ها - آجیل - افزایش وزن - شامی لو
  • آووکادو: این میوه ی همه کاره سرشار از چربی و کالری است. یک آووکادوی متوسط حدود 300 کالری و 31 گرم چربی دارد. علاوه بر این، چربی های موجود در آووکادو تک غیراشباع هستند و از این رو برای سلامت قلب مفیدند. می توانید چند تکه آووکادو را به یک املت یا ساندویچ اضافه کنید. همچنین از آووکادو می توان در تهیه سالاد نیز استفاده کنید.
آووکادو- افزایش وزن - شامی لو
  • سیب زمینی: سیب زمینی غنی ترین منبع کربوهیدرات و قندهای پیچیده است و مصرف آن برای افراد کم وزن بسیار توصیه می شود. چیپس سیب زمینی تهیه شده در روغن سالم یا ساندویچ های حاوی سیب زمینی باید به عنوان میان وعده در بین وعده های غذایی مصرف شود. سیب زمینی بهتر است به روش کبابی یا آب پز و بخارپز تهیه شود و از چیپس های آماده و خیلی سرخ شده باید اجتناب کنید زیرا حاوی چربی های غیر اشباع یا ترانس هستند.
سیب زمینی افزایش وزن شامی لو
  • پاستا و نودل: نودل و پاستا را می توان به راحتی و به روش های مختلف تهیه کرد و به عنوان منابعی خوشمزه و پر کالری از کربوهیدرات ها در نظر گرفته می شوند. پیشنهاد می کنیم که با مقدار فراوان سبزیجات آماده شوند تا سایر ویتامین ها و مواد معدنی ضروری را در کنار کالری بالا تامین نمایند.
پاستا نودل ماکارونی افزایش وزن - شامی لو
  • میوه خشک شده: میوه های خشک خرما، انجیر، زردآلو، موز و … منابع خوبی برای افزایش کالری روزانه هستند. علاوه بر این، غنی از فیبر و مواد معدنی نیز می باشند. میوه های خشک را می توان به عنوان میان وعده در طول روز مصرف کرد. میوه های خشک بدون سولفور باید ترجیح داده شوند.
میوه خشک و افزایش وزن
  • اسموتی ها : اسموتی ها یک گزینه عالی برای مصرف کالری اضافی تا حدوو 400 کالری بدون افزودن غذای جامد به رژیم غذایی شما هستند. اسموتی ها را می توانید با استفاده از ترکیبات مختلفی شامل موز، شیر بادام هندی،کره، انبه، شیر سویا، عسل، توت فرنگی، ماست ساده، آب نارگیل، میوه تازه، ماست، کره آجیل و شیر گاو، متناسب با علایق خود برای میان وعده هایتان آماده کنید.
اسموتی افزایش وزن
  • موز: موز یکی از سالم ترین و مغذی ترین میوه هایی است که سرشار از کربوهیدرات ها، چربی ها، اسیدهای چرب امگا 3، اسیدهای چرب امگا 6، کلسیم، پتاسیم، فسفر، ویتامین های A و C، فولات، فیبر غذایی، قند طبیعی و پروتئین است. یک عدد موز حاوی حدود 100 کالری است. می توانید روزانه 2 عدد موز جهت افزایش وزن میل نمایید.
موز ، افزایش وزن
  • پنیر: یک محصول لبنی پرکالری و مغذی است. حدود 300 نوع پنیر وجود دارد و به غذاهای مختلف طعم و مزه می بخشد. منبع خوبی از کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم، ویتامین های A و D، فولات، کولین، چربی ها و اسیدهای چرب مانند امگا 3 و امگا 6 است. می توانید برای افزایش کالری، بر روی غذاهای خود، پنیر رنده شده را به مقدار دلخواه بپاشید.
پنیر ، افزایش وزن
  • حبوبات: لوبیا، عدس، نخود، ماش و سویا همگی سرشار از پروتئین و کربوهیدرات می باشند. همچنین منابع غنی ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 هستند. جهت افزایش وزن حداقل در یک وعده از غذای روزانه ی خود حبوبات را قرار دهید.
حبوبات، افزایش وزن
  • گرانولا: ترکیبی از جو پخته، برنج پف کرده، آجیل، عسل و … می باشد. 100 گرم گرانولا حدود 471 کالری برای شما تامین می کند. گرانولا یک ترکیب عالی برای افزایش وزن جهت مصرف در میان وعده ها می باشد.
گرانولا، افزایش وزن ، شامی لو
  • کره بادام زمینی: این خوردنی خوشمزه و نرم، منبعی از چربی، پروتئین، اسیدهای چرب امگا 3، اسیدهای چرب امگا 6، مواد معدنی کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، مس و ویتامین هایی مانند ویتامین E، نیاسین، فولات و کولین می باشد. جایگزینی عالی برای کره معمولی است. یک قاشق غذاخوری کره ی بادام زمینی حدود 100 کالری انرژی برایتان فراهم می آورد. از کره ی بادام زمینی برای وعده ی صبحانه یا برای میان وعد ها استفاده نمایید.
کره بادام زمینی، افزایش وزن ، افزایش کالری
  • شیر کامل/شیر سویا/شیر بادام : شیر کامل یا همان شیر پرچرب، برای افزایش وزن گزینه ی مناسبی می باشد. شیر کامل سرشار از چربی، کربوهیدرات، پروتئین، قندهای طبیعی، مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر و منیزیم و ویتامین‌های A، D، فولات و کولین است. یک لیوان شیر حدود 140 کالری انرژی برایتان فراهم می آورد. اگر عدم تحمل لاکتوز دارید، از شیر سویا و یا شیر بادام استفاده نمایید.
شیر، شیر سویا ، افزایش وزن
  • اوتمیل (بلغور جو دوسر): یک گزینه محبوب برای صبحانه یا میان وعده می باشد. بهتر است جهت افزایش کالری و خوشمزه شدن، بلغور جو دوسر یا جو دوسر پرک را با شیر پرچرب، موز و عسل ( یا ترکیبات دلخواه دیگر) ترکیب و سپس میل نمایید.
اوتمیل، افزایش وزن ، شامی لو
  • ماست پر چرب : ماست پرچرب یک غذای عالی برای افزایش وزن می باشد. یک فنجان ماست پرچرب می تواند 150 کالری برای شما تامین نماید. سعی کنید در هنگام انتخاب ماست ها، نوع پرچرب را انتخاب نمایید. همچنین از ماست های پرچرب طعم دار می توانید برای میان وعده ها استفاده کنید.
ماست پرچرب، افزایش وزن
  • بستنی : یک خوردنی جداب و سالم برای افزایش وزن، بستنی تولید شده از شیر می باشد. یک لیوان بستنی شیری حدود 300 کالری برایتان فراهم می آورد. مصرف روزانه یک لیوان بستنی کمک بسیار زیادی به افزایش وزن سالم خواهد کرد.
بستنی ، افزایش وزن ، کالری بالا
  • سس سالاد : اگر اشتهای کمی دارید و روزانه کالری پایینی دریافت می کنید، سالاد خود را با استفاده از سس مایونز و روغن های گیاهی تهیه کنید. همچنین می توانید سالاد خود را با سس های آماده ی طعم دار آماده نمایید و سپس روی آن را با پنیر رنده شده پر کنید تا کالری آن نیز افزایش یابد.
سس سالاد، افزایش وزن
  • جوانه گندم: استفاده منظم از جوانه گندم تازه یا پودر آن در تهیه ی غذاها و دسرها و سالاد، می تواند منجر به افزایش وزن شود زیرا سرشار از چربی، کربوهیدرات، فیبر، پروتئین و آهن است. 100 گرم جوانه گندم، 385 کالری سالم برای شما فراهم می آورد.
افزایش وزن، جوانه گندم ، شامی لو

رژیم غذایی افزایش وزن – افزایش وزن اصولی – افزایش وزن علمی – غذهای چاق کننده – غذاهای پرکالری – مواد غذایی پر کالری – رژیم غذایی چاق کننده – افزایش وزن سالم – برنامه غذایی چاق کننده – رژیم افزایش وزن – تغذیه مناسب برای افزایش وزن – تغذیه افزایش وزن – بهترین تغذیه برای افزایش وزن – توصیه های غذایی افزایش وزن – برای چاق شدن چه بخوریم

همه ی نکات ذکر شده در بالا به افزایش وزن شما کمک خواهند کرد، اما بهتر است با یک کارشناس یا متخصص تغذیه مشورت نمایید تا بدانید چقدر وزن اضافه کنید و بهترین مسیر شما چیست. برنامه غذایی را که متخصص تغذیه توصیه می کند دنبال کنید. مشکل اصلی اینجاست که  مصرف بیش از حد چربی ها، پروتئین ها یا کربوهیدرات ها برای افزایش وزن ،بدون یک برنامه ی استاندارد و هدفمند، می تواند باعث چاقی های بد شکل و ایجاد بیماری های مرتبط با قلب و عروق شود. ما به شما توصیه می کنیم، اگر خودتان می توانید با رعایت استاندارد نکات فوق وزن خود را به طور سالم افزایش دهید، این عالیست، اما اگر نگرانید، بهترین راه مشورت با کارشناس یا متخصص تغذیه می باشد.

در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی لاغری و افزایش وزن ، در همین صفحه برای شما عزیزان قرار خواهد گرفت

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته : مهمترین نکات و توصیه های غذایی برای افزایش وزن اصولی و سالم

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا