راهنمای مصرف صحیح ماهی در کودکان، بزرگسالان ، دوران بارداری و شیردهی
اهمیت مصرف گوشت ماهی
مصرف ماهی چرا از اهمیت بالایی برخوردار است ؟ مگر چه تفاوتی بین گوشت ماهی و سایر گوشت ها وجود دارد که مصرف ماهی همیشه توصیه می گردد. گوشت ماهی در مقایسه با گوشت قرمز و گوشت مرغ از مزایایی برخوردار است. مزایای مصرف ماهی نسبت به سایر گوشت ها شامل موارد زیر می شود:
- گوشت ماهی منبع اصلی ویتامین D می باشد و اگر مطابق دستورالعملی که در ادامه گفته شده است مصرف نمایید، از کمبود ویتامین D در امان خواهید ماند. این را هم بدانید که کمبود ویتامین د بسیار شایع است.
- مقدار چربی خیلی کمتر در گوشت ماهی نسبت به گوشت قرمز و مرغ
- همان اندک مقدار چربی موجود در ماهی، حاوی درصد بالای امگا3 ضروری برای بدن می باشد که در گوشت قرمز و مرغ بسیار ناچیز است.
- درصد پروتئین بیشتر در گوشت ماهی نسبت به گوشت قرمز و مرغ
- کالری کمتر گوشت ماهی نسبت به مرغ و خصوصا گوشت قرمز
اما با توجه به تنوع زیاد انواع ماهی و سطوح متفاوت جیوه در ماهی ها، باید برای مصرف صحیح ماهی به نکات زیر توجه دقیق داشته باشید. خصوصا خانم های باردار و شیرده.
در ادامه شامی لو مصرف صحیح و اصولی ماهی در دوره های مختلف زندگی را برای شما آماده نموده است.
راهنمای مصرف صحیح ماهی در سنین مختلف
والدین و مراقبین کودکان 2 تا 11 سال، همه ی بزرگسالان، خانم های در سن بارداری (16 تا 49 سالگی ) خصوصا خانم های باردار و شیرده، همگی به نکات زیر توجه نمایید :
1- کودکان از سن 2 سالگی به بعد باید در هفته مصرف 1 تا 2 واحد از لیست ماهی های « بهترین انتخاب » یا 1 واحد از لیست ماهی های « انتخاب خوب » را مطابق لیست زیر انتخاب و مصرف نمایند.
- برای کودکان 2 تا 11 سال، هر 1 واحد معادل 60 گرم یا 1 کف دست مطابق شکل زیر می باشد:
2- همه ی نوجوانان از سن 11 سالگی به بعد، جوانان و بزرگسالان، خانم های در سن بارداری (16 تا 49 سالگی ) و خصوصا خانم های باردار و شیرده، در هفته می توانید 2 تا 3 واحد از لیست ماهی های «بهترین انتخاب» یا 1 واحد از لیست ماهی های «انتخاب خوب» را از لیست زیر انتخاب و مصرف نمایید.
- برای بزرگسالان، 1 واحد معادل 120 گرم یا 1 کف دست مطابق شکل زیر می باشد:
- همچنین بزرگسالانی که قصد مصرف ماهی را به طور منظم دارید، اطلاعات مربوط به نوع ماهی را باید بدانید و اگر اطلاعاتی از آن ماهی موجود نبود، فقط به اندازه ی 1 واحد در هفته باید مصرف شود و نه بیشتر .
- سعی کنید در انتخاب ماهی تنوع را رعایت نمایید.
لیست انتخاب انواع ماهی بر اساس سطح جیوه ی موجود در ماهی
لیست ماهی های « بهترین انتخاب » (مصرف 2 تا 3 واحد در هفته) :
- Anchovy / ماهی کولی
- Atlantic croaker
- Atlantic mackerel / ماهی خال مخالی
- Black sea bass
- Butterfish
- Catfish / گربه ماهی
- Clam / صدف
- Cod fish / ماهی کاد
- Crab / خرچنگ
- Crawfish
- Flounder
- Haddock / ماهی هادوک
- Hake fish / ماهی هیک
- Herring fish / شاه ماهی
- Mullet fish / ماهی کفال
- oyster
- Pacific chub
- Mackerel
- Pickerel / اردک ماهی
- Plaice fish / ماهی پلاک
- Pollock fish
- Salmon fish / ماهی سالمون
- Sardine fish / ماهی ساردین
- Scallop
- Shad fish
- Shrimp / میگو
- Skate fish
- Smelt fish
- Sole fish
- Squid fish / ماهی مرکب
- Tilapia fish / ماهی تیلاپیا
- Trout fish / ماهی قزل آلا
- Skipjack tuna
- whitefish
- Whiting fish
لیست ماهی های « انتخاب خوب » (مصرف 1 واحد در هفته) :
- Bluefish
- Buffalo fish
- Grouper fish / ماهی هامور
- Halibut fish / ماهی هالیبوت
- Mahi mahi
- dolphin fish
- Monk fish
- Rock fish / سنگ ماهی
- Sable fish
- Lobster
- Sheepshead fish / ماهی کله گوسفندی
- Snapper fish / قیچی ماهی
- spanish mackerel fish / ماهی خال مخال اسپانیایی
- striped bass fish
- Albacore tuna
- Yellowfin tuna Weakfish
- White croaker/ pacific croaker
لیست ماهی های « پرهیز از مصرف » ( دارای بالاترین سطح جیوه)
- king mackerel fish / شاه ماهی خال مخالی
- Marlin fish / نیزه ماهی
- Orange roughy fish
- Shark / کوسه
- Sword fish / اره ماهی / شمشیر ماهی
- Tile fishe
- Bigeye tuna
لیست ماهی های فوق در ادامه همگی در یک جدول ارائه شده اند :
بهترین انتخاب (2 تا 3 واحد در هفته) | انتخاب خوب (1 واحد در هفته) | پرهیز از مصرف ( دارای بالاترین سطح جیوه) |
Anchovy ماهی کولی | Bluefish | king mackerel fish شاه ماهی خال مخالی |
Atlantic croaker
| Buffalo fish | Marlin fish نیزه ماهی |
Atlantic mackerel ماهی خال مخالی | Grouper fish ماهی هامور
| Orange roughy fish |
Black sea bass | Halibut fish ماهی هالیبوت | Shark کوسه |
Butterfish
| Mahi mahi dolphinfish | Sword fish اره ماهی / شمشیر ماهی |
Catfish گربه ماهی | Monkfish
| Tilefishe |
Clam صدف | Rockfish سنگ ماهی
| Bigeye tuna |
Cod fish ماهی کاد | Sablefish
|
|
Crab خرچنگ | Sheepshead fish ماهی کله گوسفندی
|
|
Crawfish
| Snapper fish قیچی ماهی
|
|
Flounder | spanish mackerel fish ماهی خال مخال اسپانیایی |
|
Haddock ماهی هادوک | striped bass fish |
|
Hake fish ماهی هیک | Albacore tuna
|
|
Herring fish شاه ماهی | Yellowfin tuna |
|
Lobster
| Weakfish |
|
Mullet fish ماهی کفال | White croaker/ pacific croaker |
|
oyster |
|
|
Pacific chub |
|
|
Mackerel |
|
|
Pickerel اردک ماهی |
|
|
Plaice fish ماهی پلاک |
|
|
Pollock fish
|
|
|
Salmon fish ماهی سالمون |
|
|
Sardine fish ماهی ساردین |
|
|
Scallop
|
|
|
Shad fish
|
|
|
Shrimp میگو |
|
|
Skate fish
|
|
|
Smelt fish |
|
|
Sole fish |
|
|
Squid fish ماهی مرکب |
|
|
Tilapia fish ماهی تیلاپیا |
|
|
Trout fish ماهی قزل آلا |
|
|
Skipjack tuna |
|
|
whitefish |
|
|
Whiting fish |
|
|
نتیجه گیری :
با توجه به نکات فوق در رابطه با مصرف ماهی، حتما متوجه شدید که از سن 2 سالگی به بعد همگی و در هر شرایطی می توانند از ماهی استفاده کنند. مادران باردار و مادران شیرده که در اکثر مواقع نگران مصرف ماهی می باشید، فقط باید در انتخاب نوع ماهی دقت کافی را به عمل آورید که از لیست ماه های با سطح جیوه ی پایین انتخاب کنید و سپس با خیال راحت همچون دیگران از ماهی استفاده نمایید.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته : راهنمای مصرف صحیح ماهی در سنین مختلف
اشتراک گذاری صفحه :