جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

راهنمای مصرف صحیح ماهی در کودکان، بزرگسالان ، دوران بارداری و شیردهی

راهنمای مصرف صحیح ماهی - مصرف ماهی در بارداری

اهمیت مصرف گوشت ماهی

مصرف ماهی چرا از اهمیت بالایی برخوردار است ؟ مگر چه تفاوتی بین گوشت ماهی و سایر گوشت ها وجود دارد که مصرف ماهی همیشه توصیه می گردد. گوشت ماهی در مقایسه با گوشت قرمز و گوشت مرغ از مزایایی برخوردار است. مزایای مصرف ماهی نسبت به سایر گوشت ها  شامل موارد زیر می شود:

  • گوشت ماهی منبع اصلی ویتامین D می باشد و اگر مطابق دستورالعملی که در ادامه گفته شده است مصرف نمایید، از کمبود ویتامین D در امان خواهید ماند. این را هم بدانید که کمبود ویتامین د بسیار شایع است.
  • مقدار چربی خیلی کمتر در گوشت ماهی نسبت به گوشت قرمز و مرغ
  • همان اندک مقدار چربی موجود در ماهی، حاوی درصد بالای امگا3 ضروری برای بدن می باشد که در گوشت قرمز و مرغ بسیار ناچیز است.
  • درصد پروتئین بیشتر در گوشت ماهی نسبت به گوشت قرمز و مرغ
  • کالری کمتر گوشت ماهی نسبت به مرغ و خصوصا گوشت قرمز

اما با توجه به تنوع زیاد انواع ماهی و سطوح متفاوت جیوه در ماهی ها، باید برای مصرف صحیح ماهی به نکات زیر توجه دقیق داشته باشید. خصوصا خانم های باردار و شیرده.

در ادامه شامی لو مصرف صحیح و اصولی ماهی در دوره های مختلف زندگی را برای شما آماده نموده است.

راهنمای مصرف صحیح ماهی در سنین مختلف

والدین و مراقبین کودکان 2 تا 11 سال، همه ی بزرگسالان، خانم های در سن بارداری (16 تا 49 سالگی ) خصوصا خانم های باردار و شیرده، همگی  به نکات زیر توجه نمایید :

1- کودکان از سن 2 سالگی به بعد باید در هفته مصرف 1 تا 2 واحد از لیست ماهی های « بهترین انتخاب » یا 1 واحد از لیست ماهی های « انتخاب خوب » را مطابق لیست زیر انتخاب و مصرف نمایند.

  •  برای کودکان 2 تا 11 سال، هر 1 واحد معادل 60 گرم یا 1 کف دست مطابق شکل زیر می باشد:
مقدار مصرف ماهی در کودکان- شامی لو
مصرف صحیح ماهی - شامی لو

2- همه ی نوجوانان از سن 11 سالگی به بعد، جوانان و بزرگسالان، خانم های در سن بارداری (16 تا 49 سالگی ) و خصوصا خانم های باردار و شیرده، در هفته می توانید  2 تا 3 واحد از لیست ماهی های  «بهترین انتخاب»  یا 1 واحد از لیست ماهی های  «انتخاب خوب»  را  از لیست زیر انتخاب و مصرف نمایید.

  • برای بزرگسالان، 1 واحد معادل 120 گرم یا 1 کف دست مطابق شکل زیر می باشد:
مصرف ماهی در بارداری
  • همچنین بزرگسالانی که قصد مصرف ماهی را به طور منظم دارید، اطلاعات مربوط به نوع ماهی را باید بدانید و اگر اطلاعاتی از آن ماهی موجود نبود، فقط به اندازه ی 1 واحد در هفته باید مصرف شود و نه بیشتر .
  • سعی کنید در انتخاب ماهی تنوع را رعایت نمایید.

لیست انتخاب انواع ماهی بر اساس سطح جیوه ی موجود در ماهی

لیست ماهی های « بهترین انتخاب » (مصرف 2 تا 3 واحد در هفته) :

خواص ماهی سالمون
  •  Anchovy / ماهی کولی
  • Atlantic croaker
  • Atlantic mackerel / ماهی خال مخالی
  • Black sea bass
  • Butterfish
  • Catfish / گربه ماهی
  • Clam / صدف
  • Cod fish / ماهی کاد
  • Crab / خرچنگ
  • Crawfish
  • Flounder
  • Haddock / ماهی هادوک
  • Hake fish / ماهی هیک
  • Herring fish / شاه ماهی
  • Mullet fish / ماهی کفال
  • oyster
  • Pacific chub
  • Mackerel
  • Pickerel / اردک ماهی
  • Plaice fish / ماهی پلاک
  • Pollock fish
  • Salmon fish / ماهی سالمون
  • Sardine fish / ماهی ساردین
  • Scallop
  • Shad fish
  • Shrimp / میگو
  • Skate fish
  • Smelt fish
  • Sole fish
  • Squid fish / ماهی مرکب
  • Tilapia fish / ماهی تیلاپیا
  • Trout fish / ماهی قزل آلا
  • Skipjack tuna
  • whitefish
  • Whiting fish

لیست ماهی های « انتخاب خوب » (مصرف 1 واحد در هفته) :

خواص ماهی هالیبوت
  • Bluefish
  • Buffalo fish
  • Grouper fish / ماهی هامور
  • Halibut fish / ماهی هالیبوت
  • Mahi mahi
  • dolphin fish
  • Monk fish
  • Rock fish / سنگ ماهی
  • Sable fish
  • Lobster
  • Sheepshead fish / ماهی کله گوسفندی
  • Snapper fish / قیچی ماهی
  • spanish mackerel fish / ماهی خال مخال اسپانیایی
  • striped bass fish
  • Albacore tuna
  • Yellowfin tuna Weakfish
  • White croaker/ pacific croaker
ماهی های با سطح متوسط جیوه

لیست ماهی های « پرهیز از مصرف » ( دارای بالاترین سطح جیوه)

خواص نیزه ماهی
  • king mackerel fish / شاه ماهی خال مخالی
  • Marlin fish / نیزه ماهی
  • Orange roughy fish
  • Shark / کوسه
  • Sword fish / اره ماهی / شمشیر ماهی
  • Tile fishe
  • Bigeye tuna
ماهی های با سطح بالای جیوه

لیست ماهی های فوق در ادامه همگی در یک جدول ارائه شده اند :

بهترین انتخاب

(2 تا 3  واحد در هفته)

انتخاب خوب

(1 واحد در هفته)

پرهیز از مصرف

( دارای بالاترین سطح جیوه)

Anchovy

ماهی کولی

Bluefish

king mackerel fish

شاه ماهی خال مخالی

Atlantic croaker

 

Buffalo fish

Marlin fish

نیزه ماهی

Atlantic mackerel

ماهی خال مخالی

Grouper fish

ماهی هامور

 

Orange roughy fish

Black sea bass

Halibut fish

ماهی هالیبوت

Shark

کوسه

Butterfish

 

Mahi mahi

dolphinfish

Sword fish

اره ماهی / شمشیر ماهی

Catfish

گربه ماهی

Monkfish

 

Tilefishe

Clam

صدف

Rockfish

سنگ ماهی

 

Bigeye tuna

Cod fish

ماهی کاد

Sablefish

 

 

Crab

خرچنگ

Sheepshead fish

ماهی کله گوسفندی

 

 

Crawfish

 

Snapper fish

قیچی ماهی

 

 

Flounder

spanish mackerel fish

ماهی خال مخال اسپانیایی

 

Haddock

ماهی هادوک

striped bass fish

 

Hake fish

ماهی هیک

Albacore tuna

 

 

Herring fish

شاه ماهی

Yellowfin tuna

 

Lobster

 

Weakfish

 

Mullet fish

ماهی کفال

White croaker/ pacific croaker

 

oyster

 

 

Pacific chub

 

 

Mackerel

 

 

Pickerel

اردک ماهی

 

 

Plaice fish

ماهی پلاک

 

 

Pollock fish

 

 

 

Salmon fish

ماهی سالمون

 

 

Sardine fish

ماهی ساردین

 

 

Scallop

 

 

 

Shad fish

 

 

 

Shrimp

میگو

 

 

Skate fish

 

 

 

Smelt fish

 

 

Sole fish

 

 

Squid fish

ماهی مرکب

 

 

Tilapia fish

ماهی تیلاپیا

 

 

Trout fish

ماهی قزل آلا

 

 

Skipjack tuna

 

 

whitefish

 

 

Whiting fish

 

 

نتیجه گیری :

با توجه به نکات فوق در رابطه با مصرف ماهی، حتما متوجه شدید که از سن 2 سالگی به بعد همگی و در هر شرایطی می توانند از ماهی استفاده کنند. مادران باردار و مادران شیرده که در اکثر مواقع نگران مصرف ماهی می باشید، فقط باید در انتخاب نوع ماهی دقت کافی را به عمل آورید که از لیست ماه های با سطح جیوه ی پایین انتخاب کنید و  سپس با خیال راحت همچون دیگران از ماهی استفاده نمایید.

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته : راهنمای مصرف صحیح ماهی در سنین مختلف 

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا