جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین توصیه های غذایی در تالاسمی

توصیه های غذایی در تالاسمی

تغذیه و تالاسمی

  • یکی از شایع ترین اختلالات ژنتیکی، تالاسمی  می باشد. در این بیماری به دلیل نقص ژنتیکی، تولید زنجیره هموگلوبین دچار اشکال است. در نوع تالاسمی آلفا، زنجیره ای آلفا هموگلوبین دچار نقص است و در نوع تالاسمی بتا، زنجیره ی بتا هموگلوبین نقص دارد.
  • در نوع تالاسمی آلفا معمولا نیاز به درمان خاصی وجود ندارد.
  •  تالاسمی بتا یک مشکل جهانی است. بتا تالاسمی از نوع ماژور باعث کم خونی همولیتیک، نقص در رشد و نمو و استخوان بندی غیرنرمال در نوزاد می شود. علائم از 3 ماهگی معمولا آغاز می گردند. نوزادان نیاز به تزریق خون دارند.  کودکان دچار تالاسمی ماژور معمولاً رنگ پریده و  رنگ زرد هستند، اشتهای کم دارند، رشد  نرمالی ندارند، طحال، کبد و قلب آنها بزرگتر از حد نرمال می باشد. این کودکان نیاز به دریافت خون در طول زندگی دارند.اما گروهی از بیماران تالاسمی نیازی به تزریق خون منظم ندارند از جمله: تالاسمی آلفا، بتا تالاسمی هموگلوبینE ، بتا تالاسمی هموگلوبین H .
  • بهترین درمان این بیماری، پیوند مغز استخوان می باشد.

شامیلو در ادامه برای شما علمی ترین و جدیدترین توصیه های غذایی در رابطه با کم خونی تالاسمی را آماده نموده است.

توصیه های غذایی در تالاسمی

1- استفاده از مواد غذایی دارای پروتئین با کیفیت بالا(محصولات حیوانی)، منابع غذایی حاوی ویتامین های گروهB ( خصوصا ب12 و فولیک اسید)و استفاده از منابع غذایی حاوی زینک(روی) توصیه می شود.

2- جهت جلوگیری از اضافه باری آهن، از مصرف مکمل مولتی ویتامین مینرال که حاوی آهن و ویتامینC زیادی باشد، باید اجتناب گردد.

3- دریافت مایعات باید به اندازه کافی باشد.

4- در صورت بروز هایپرگلایسمی(افزایش قند خون) و دیابت، باید از روش‌های مدیریت قند زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه استفاده شود.

5- استفاده از داروهای دفع کننده آهن جهت کاهش عوارض این بیماری استفاده می شود، اما باید توجه داشت که زیاده‌روی در مصرف آن ها باعث عقب افتادگی رشد و نمو ذهنی و جسمی می‌شود.

6- مصرف کورکومین موجود در زردچوبه می‌تواند باعث حذف ترانسفرین غیر باند شونده با آهن از خون شده و می‌تواند باعث جلوگیری از پراکسیداسیون لیپیدها در تالاسمی گردد.در نتیجه مصرف روزانه زردچوبه توصیه می‌شود.

7- کاتچین موجود در چای سبز باعث واکنش با آهن اضافی و دفع آن می شود و همچنین به عنوان آنتی اکسیدان در بیماری تالاسمی مفید است، در نتیجه مصرف روزانه ی چای سبز توصیه می شود.

8- مصرف انبه ی تخمیر شده در مطالعات آثار سودمندی را برای این بیماران از خود نشان داده است و مصرف آن توصیه می گردد.

9- به هیچ وجه بدون نظر کارشناس و یا متخصص تغذیه از مکمل های گیاهی در تالاسمی به صورت سرخود استفاده نکنید.

9- توصیه می کنیم که اگر دچار تالاسمی مینور یا ماژور هستید و دغدغه تغذیه ی خود را دارید، حتمابا مراجعه به یک کارشناس و یا متخصص تغذیه، یک رژیم غذایی سالم دریافت نمایید تا بتوانید از غذا خوردن لذت ببرید.

دوستان عزیز توصیه های غذایی فوق برای کم خونی تالاسمی، تنها نکات مورد تایید شامی لو می باشند و همگی از منابع معتبر علمی و آخرین مطالعات استخراج گردیده اند. اگر دچار کم خونی تالاسمی هستید، می توانید با رعایت نکات فوق، از یک رژیم غذایی استاندارد و سالم همچون دیگر افراد بهره ببرید.

در حال حاضر توصیه های غذایی برای تالاسمی که علمی و معتبر باشد، در حد نکات فوق بوده و در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه کم خونی تالاسمی، در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته : مهمترین توصیه های غذایی در تالاسمی

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print

تالاسمی – بیماری تالاسمی – تغذیه در تالاسمی – کم خونی تالاسمی – توصیه های غذایی در تالاسمی -تالاسمی آلفا- تالاسمی بتا –    

0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا