همه چیز در رابطه با آهن و مکمل آهن در دوران بارداری
اهمیت آهن و مکمل آهن در دوران بارداری
حدود ۴۲ درصد از زنان حامله در جهان دچار کمبود آهن و آنمی فقر آهن می باشند. کمبود آهن می تواند باعث کم خونی فقر آهن(IDA) و به دنبال آن، رشد ناقص جنین(IUGR) ، وزن پایین نوزاد در هنگام تولد، زایمان زودرس، آسیب اکسیداتیو به گلبول های قرمز جنین، افزایش مرگ و میر جنینی و نوزادی، و در صورت کم خونی شدید با عوارضی در حین زایمان همراه باشد. در نتیجه اهمیت دادن به وضعیت آهن در دوران بارداری بسیار با اهمیت است .
در ادامه مهمترین نکات غذایی در رابطه با آهن و مصرف مکمل آهن در دوران بارداری را برای شما مادر عزیز فراهم نموده ایم . با شامی لو همراه باشید.
مهمترین توصیه های غذایی چگونگی مصرف آهن و مکمل آهن در دوران بارداری
1- بهترین منبع غذایی آهن، جگر و گوشت قرمز می باشد خصوصا گوشت قرمز حیوانات وحشی. اما مصرف جگر برای دوران بارداری اصلا توصیه نمی شود.
2- منابع گیاهی آهن شامل آهن “غیر هم” هستند که از جذب پایینی برخوردار می باشد، اما می توان جذب آهن گیاهان را با مصرف همزمان با مواد غذایی دارای ویتامین C یا همراه با مقداری گوشت، افزایش داد.
3- مادران گیاهخوار بسیار بیشتر در معرض کمبود آهن قرار خواهند داشت. اگر گیاه خوار هستید، حتما باید برای دوران بارداری با متخصص تغذیه مشورت نمایید وگرنه با احتمال بالا دچار کمبود آهن خواهید شد.
4- یک زن در دوران غیر از بارداری، در سن قبل از یائسگی، حدود 15 تا 18 میلی گرم آهن در روز نیاز دارد. اما در دوران بارداری، نیاز به آهن در مادر باردار، به 27 میلی گرم در روز می رسد. جذب طبیعی آهن، حدود 1 تا 2 میلی گرم در روز از یک رژیم غذایی معمولی و 3 تا 5 میلی گرم در روز از یک رژیم غذایی غنی از آهن می باشد. در نتیجه با توجه به اهمیت آهن در رشد سالم جنین، جهت تامین آهن مورد نیاز مادر در دوران بارداری، توصیه می شود که تمامی مادران باردار در کنار تغذیه ی کامل، از مکمل آهن نیز به طور روزانه مصرف کنند تا نیاز آن ها به آهن کاملا تامین گردد.
5- تمامی مادران باردار که در حالت نرمال قرار دارند، باید روزانه یک عدد قرص آهن ( فرو سولفات 150 میلی گرم که شامل 30 میلی گرم آهن عنصری می باشد یا دیگر مکمل های آهن ) از پایان ماه چهارم بارداری تا 3 ماه پس از زایمان مصرف نمایند. برخی مکمل های آهن همراه با فولیک اسید می باشند که در صورت عدم مصرف فولیک اسید به صورت جدا، بهتر است از مکمل ترکیبی آهن و فولیک اسید استفاه نمایید. اما اگر دچار کم خونی شدید باشید، حتما باید با پزشک مربوطه یا متخصص تغذیه حتما مشورت نمایید تا میزان دریافت مکمل شما را مشخص نمایند.
6- به دلیل وجود آهن غیر هم در مکمل ها یا قرص آهن، بهتر است که همراه با چای، قهوه و شیر مصرف نشوند.
7- مکمل آهن را باید با فاصله از دیگر مولتی ویتامین ها و املاح مصرف کنید تا تداخل جذب آن با دیگر املاح به حداقل برسد.
8- بهترین جذب آهن با معده خالی اتفاق میافتد اما ممکن است باعث عوارض گوارشی شوید. عوارض گوارشی پس از چند روز معمولا کاهش یافته و بهبود می یابند، اما اگر عوارض گوارشی شدید ادامه یافت، بهتر است مصرف آن را به آخر شب و قبل از رفتن به تخت خواب منتقل کنید و یا زیر نظر پزشک مربوطه، نوع مکمل آهن خود را تغییر دهید.
9- اگر تمایل به مصرف مکمل های آهن ندارید، می توانید از مواد غذایی غنی شده با آهن که از دوز پایین تری برخوردار می باشند استفاده نمایید.
10-مکمل آهن برای بچه های کوچک بسیار خطرناک است و دوز بالای آن میتواند کشنده باشد. در نتیجه لطفا این مکمل ها را از دسترس کودکان خود دور نگه دارید.
مادر باردار عزیز، مطالب فوق کاملا علمی و به روز می باشد و لطفا به اطلاعات نادرست و غلط در زمینه ی مصرف آهن در دوران بارداری توجه نفرمایید. در صورت انتشار تحقیقات جدید و مطلب علمی کاربردی در رابطه با مصرف آهن در زمان بارداری، در همین صفحه قرار خواهد گرفت.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته : همه چیز در رابطه با آهن و مکمل آهن در دوران بارداری
اشتراک گذاری صفحه :