راهنمای طبخ و آماده سازی غذای مناسب نوزاد در خانه
تهیه ی غذای نوزاد در خانه
طبخ و آماده سازی غذای برای نوزادان از 6 ماهگی به بعد، نکات و ویژگی های خاص خودش را دارد. به عنوان والدین یا مراقبین نوزاد، بهتر است این نکات را حداقل برای یک بار مطالعه کنید تا به شما در فرآیند آماده سازی غذای نوزاد کمک نماید. هر چه این نکات را بیشتر بدانید، مطمعنا رشد صحیح نوزاد و کودک خود را ارتقا داده اید.
در ادامه شامی لو مهمترین نکات جهت آماده سازی غذای نوزاد را برایتان فراهم نموده است.
همچنین جهت آشنایی با مهمترین ویژگی های مواد غذایی برای نوزادان، به نوشته ی اختصاصی ” مهمترین ویژگی های غذای نوزاد جهت از شیر گرفتن نوزاد ” مراجعه نمایید.
نکاتی مهم در رابطه با طبخ و آماده سازی غذای نوزادان شیرخوار
1- در ابتدا و قبل از تهیه غذا برای نوزاد، کاملا دست های خود را بشویید.
2- مطمئن شوید که تمام ظروف از جمله تخته های برش، آسیاب، چاقو و سایر موارد قبل از شروه آشپزی، کاملاً تمیز شده باشند.
3- غذا را تا حد امکان با کمترین مقدار آب بشویید و سپس برش دهید.
4- غذاها را تا حد امکان در کمترین مقدار آب بپزید تا نرم شوند. لطفا از پختن بیش از حد که می تواند مواد مغذی حساس به حرارت را از بین ببرد، خودداری کنید.
5- بافت غذای آماده شده برای نوزاد باید به گونه ای باشد که بین زبان و سقف دهان له شوند و همچنین به اندازه ای سفت باشند که از هم پاشیده نشوند.
6- به اندازه ای آب اضافه کنید تا بتوانید غذا را به راحتی پوره کنید.
7- با استفاده از مخلوط کن برقی، آسیاب غذای مخصوص کودک یا صافی، غذا را صاف یا پوره کنید.
8- جهت فریز کردن غذاهای آماده شده برای نوزاد :
* ابتدا پوره ی غذا را در قالب یخ بریزید و فریز کنید.
* وقتی غذا منجمد شد، مکعب ها را بردارید و در کیسه های فریزری نگهداری کنید.
* هنگام استفاده از غذاهای فریز شده، فقط مقدار غذایی را که در یک بار تغذیه توسط نوزاد مصرف می شود یخ زدایی نمایید و مازاد آن دیگر مجدد فریز نشود.
9- در هنگام آشپزی و آماده سازی غذا برای نوزادان کمتر از 1 سال، به هیچ عنوان از شکر و نمک استفاده نکنید. همچنین از افزودن عسل به غذاهایی که برای نوزادان کمتر از 1 سال در نظر گرفته شده است، خودداری کنید.
10- غذا و یا ظروف غذاخوری نوزاد باید به شکلی باشند که در دست گرفتن و خوردن آن برای نوزاد راحت باشد وگرنه نوزاد ممکن است به مقدار کافی غذا دریافت نکند.
11- شیرخواران باید در هنگام غذاخوردن صاف بنشینند و کامل تحت نظارت باشند.
12- ظروف غذاخوری و لیوان و فنجان نوزاد یا کودک خود را باید به گونه ای انتخاب کنید که قابل کنترل باشند و به راحتی واژگون نشوند.
13- غذای آماده شده را هرگز خودتان در حجم زیاد در دهان نوزادتان قرار ندهید، زیرا نوزاد باید میزان غذا را خودش در دهانش تنظیم نماید.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته : راهنمای طبخ و آماده سازی غذای مناسب نوزاد در خانه
اشتراک گذاری صفحه :