جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین توصیه های غذایی در دوران بارداری

مهمترین توصیه های غذایی در دوران بارداری

تغذیه در دوران بارداری

  • جفت و جنین در حال رشد باید همه مواد مغذی درشت و ریز خود را از مادر به دست آورند و همین خود  اهمیت تغذیه ی سالم و کامل مادر در طول حاملگی را نشان می دهد. این دوره زمانی و مهم (دوره ی حاملگی و رشد نوزاد توسط مادر) زمینه را برای سلامتی نسل های آینده فراهم می کند.
  •  کمیت و کیفیت تغذیه در زمان رشد و نمو تخمک و اسپرم، جنین، نوزاد و کودک، می تواند در بزرگسالی خود را به صورت بیماری های مختلفی نشان دهد. این نظریه با عنوان « جنین منشاء سلامتی و بیماری» شناخته می شود .
  • با توجه به اهمیت تغذیه ی مادر در دوران بارداری و شیردهی، چه خوب است که مادران در این دوران به کارشناسان و متخصصین تغذیه جهت مشاوره ی درست و دریافت بهترین تغذیه ی اختصاصی خود مراجعه نمایند.

در ادامه شامی لو مهمترین و کامل ترین توصیه های غذایی و نکات مهم تغذیه ای دوران بارداری را مطابق با جدیدترین مطالعات روز دنیا، برای شما مادران عزیز جمع آوری نموده است.

مهمترین توصیه های غذایی در مادران باردار

1- چاقی و BMI بالا تاثیرات منفی بر تخمک، جنین و اندوتلیوم در زنان و تاثیر منفی بر اسپرم در مردان می گذارد. در نتیجه اولین اقدام جهت یک بارداری سالم ، رسیدن به یک وزن استاندارد قبل از حاملگی می باشد.

2- در طول دوره های کاهش وزن شدید، به هیچ عنوان اقدام به باردار شدن نکنید زیرا آثاری منفی بر مادر و شکل گیری جنین خواهد داشت.

3- از داروهای کاهنده وزن و لاغری در طول دوران بارداری به هیچ عنوان استفاده نکنید.

4- اگر در طول دوران بارداری و حاملگی نیاز به کاهش وزن بود حتماً باید زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه وزن خود را مدیریت کنید و به هیچ عنوان به صورت سر خود این اقدام را نباید انجام دهید.

5- کمبود ویتامین D در زنان در ارتباط است با سندروم تخمدان پلی کیستیک و کمبود ویتامین D در مردان می تواند باعث کاهش سطح هورمون تستسترون و کاهش کیفیت اسپرم شود. کمبود ویتامین د می تواند یکی از دلایل ناباروری باشد. در نتیجه وضعیت ویتامین د قبل از بارداری حتماً باید مورد توجه قرار گیرد.

ویتامین د در دوران بارداری

6- مصرف الکل و تنباکو باعث آسیب اسپرم در مردان می شود، در نتیجه در دوران قبل از بارداری بهتر است مردا از این ترکیبات استفاده نکنند.

7- توصیه می شود مردان در سن باروری جهت داشتن اسپرم هایی با کیفیت و سالم:

* مقدار فیبر در رژیم غذایی خود را افزایش دهند

*دریافت پروتئین های حیوانی را کاهش دهند

*روزانه از مولتی ویتامین ها استفاده کنند

*فعالیت و ورزش متوسط به صورت روزانه داشته باشند

*آهن از منابع گیاهی دریافت کنند

مولتی ویتامین برای مادران باردار

8- برای خانم های باردار استفاده از مکمل های “مولتی ویتامین مینرال” فواید بهتری نسبت به مکمل های تکی دارد.

9- استفاده از ماری جوانا ( علف- گراس -گل )  توسط مادر باردار با تاثیر بر سیستم عصبی مرکزی می تواند آثار مخربی را بر رشد مغز جنین بگذارد. در این دوران به هیچ وجه از ماری جوانا و ترکیبات حاصل از گیاه شاه دانه استفاده نکنید.

مصرف گل و علف و ماری جوانا و شاهدانه در دوران بارداری

10- در دوران بارداری حتما از مصرف ماهی های غیر شناخته شده به دلیل احتمال درصد بالای جیوه پرهیز نمایید.  

11- ماهی هایی که حاوی مقادیر بسیار کمی از جیوه بوده و مادران در دوران حاملگی می توانند از آنها استفاده کنند شامل:

* ماهی سالمون (Salmon )

*ماهی ساردین(sardine)

*ماهی قزل آلا (Trout )

 *شاه ماهی ( Herring )

*ماهی کولی ( anchovy )

* ماهی خال مخالی (mackerel)

مصرف ماهی در مادران باردار

13- مطالعات زیادی آثار مثبت استفاده از مکمل های امگا ۳ ( DHA و DPA ) را در مادران باردار نشان داده ند. این مکمل ها می توانند باعث بهبود رشد سیستم عصبی مرکزی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاهش آلرژی های غذایی شوند. همچنین می توانند ریسک تولد نوزاد زودرس و نابالغ را کاهش دهند. در نتیجه توصیه می‌شود جهت استفاده از این مکمل ها در دوران بارداری حتما با کارشناس یا متخصص تغذیه مشورت نمایید.

14- منابع اصلی چربی امگا ۳ (W3) ماهی های آب سرد می باشند. مادران حامله می توانند با مصرف ۲ وعده ماهی در هفته (فقط ماهی های بدون جیوه) میزان کافی امگا ۳ را تامین نمایند. ماهی هایی که حاوی امگا۳ بالا و مقادیر بسیار کم جیوه می باشند شامل : ماهی سالمون (Salmon ) ، ماهی ساردین(sardine)، ماهی قزل آلا (Trout ) ، شاه ماهی ( Herring )، ماهی کولی ( anchovy ) و ماهی خال مخالی (mackerel)

امگا 3 در مادران باردار

15- یکی از منابع گیاهی حاوی امگا ۳ جلبک ها می باشند که مکمل های آنها به صورت خوراکی برای مادران باردار گیاه خوار موجود می باشد.

16- اگر به ماهی حساسیت دارید یا هیچ تمایلی به مصرف ماهی ندارید و میخواهید از منابع گیاهی امگا3 استفاده کنید، بهترین انتخاب مکمل های امگا 3 حاصل از جلبک ها می باشند.

17- مکمل های روغن ماهی حاوی اسیدهای چرب DPA (دکوزا پنتانوئیک اسید) و  DHA ( دکوزا هگزانوئیک اسید) می باشند، اما مشخص شده است که در طولانی مدت مصرف خود ماهی آثار بهتری نسبت به مصرف مکمل های امگا 3  دارد.

18- جهت تامین امگا ۳ ، مصرف متنوع غذاهای دریایی امن به دیگر منابع امگا ۳ ترجیح داده می شوند.

19- نوزاد شیرخوار، امگا ۳ مورد نیاز خود را از شیر مادری که منابع کافی امگا۳ را مصرف کند، دریافت می نماید اما اگر مادر شیرده به هیچ عنوان از ماهی یا مکمل های امگا ۳ استفاده نکند، باید برای نوزاد مکمل امگا ۳ در نظر گرفته شود.

20- در دوران بارداری می توانید با خیال راحت در روز 1 تا 2 فنجان قهوه ( به میزان حداکثر ۲۰۰ میلی گرم کافئین در روز) مصرف نمایید و این میزان تاثیر خاصی بر وضعیت جنین نخواهد داشت. اما از مصرف مقادیر زیاد کافئین( بیش از ۵۰۰ میلی گرم در روز)  مثل بعضی نوشیدنی های انرژی زا باید خودداری نمایید زیرا باعث اختلال در بارداری خواهد شد. هچنین قهوه تاثیر خاصی بر وضعیت تولید اسپرم در مردان ندارد.

مصرف قهوه در مادران باردار

21- مردان و زنان در سن بارداری نباید خود را در معرض انواع سموم قرار دهند . اما مهم ترین و قوی ترین آثار مخرب سموم برای سنین بارداری مربوط است به « آفت کش ها » و « سرب » نمونه هایی از آثار آلودگی های محیطی بر سلامت دوران بارداری را می توانید در مقاله ی  اختصاصی آلودگی های موثر بر سلامت دوران باراری  مطاله نمایید.

22- زنان با چاقی شدید، نسبت به واکنش های فیزیولوژیک طبیعی در دوران حاملگی پاسخ های متفاوت و نگران کننده ای را ایجاد می‌کنند. در این مادران مشکلات زیر در زمان بارداری افزایش می یابد: 

اختلال در عملکرد قلب، پروتئین اوریا( دفع پروئتین از کلیه ها)، اختلال در خوابیدن، بیماری های کبدی، دیابت بارداری و پره اکلامپسی

در نتیجه اگر دچار چاقی شدید هستید حتما قبل از اقدام به بارداری زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه باید ابتدا وزن خود را به حدود وزن استاندارد خود برسانید.

23- در حال حاضر مهمترین توصیه این است که مادران قبل از اقدام به بارداری، وزن و وضعیت متابولیکی بدن خود را زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه به حالت استاندارد برسانند که این خود باعث بهبود نتایج بارداری هم برای مادر و هم برای نوزاد خواهد شد.

24- مادران باردار به هیچ وجه نباید به صورت سرخود از مکمل ها و گیاهان دارویی استفاده کنند. فقط بعضی از گیاهان دارویی آثار مثبتی دارند که آن ها نیز باید زیر نظر پزشک یا تغذیه دان تهیه شوند. اما اکثر گیاهان و مکمل‌های دارویی عوارض جانبی زیادی بر مادر باردار و جنین خواهند گذاشت.

25- در سه ماهه اول حاملگی حالت تهوع و استفراغ افزایش می یابد و پس از آن بازگشت اشتها با شدت زیاد و طمع خوردن رخ خواهد داد. ممکن است در بعضی از مادران ولع و طمع و یا انزجار نسبت به غذاهای رایج و معمول اتفاق بیفتد که همه ی اینها طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد.

26- برای کاهش و درمان تهوع و استفراغ در دوران بارداری می توانید از اقدامات زیر استفاده کنید:

*مطالعات در رابطه با زنجبیل متفاوت است اما به عنوان اولین اقدام می توانید از زنجبیل جهت کاهش حالت تهوع و استفراغ استفاده کنید، اما استفاده  زیاد آن می تواند باعث سوزش گلو و سوزش سر دل شود.

*در صورت مصرف ویتامین ها و مکمل ها  در دوران بارداری، بهتر است آنها را قبل از رفتن به رختخواب یا با اصلی ترین وعده غذایی خود مصرف کنید.

*استفاد غذاهای کربوهیدراتی در وعده های کوچک و پی در پی می تواند باعث کاهش حالت تهوع و استفراغ شود.

*استشمام لیمو می تواند به جلوگیری از بو های تحریک کننده کمک کند

*از گرسنه شدن جلوگیری کنید و مصرف غذاهای جامد و مایع را از یکدیگر جدا نمایید.

*پرهیز از غذاهای پر ادویه و غذاهای تلخ می تواند مفید باشد.

لیمو - زنجبیل - مادران باردار

27- کم آبی و رژیم های غذایی کم کالری غیر اصولی در دوران بارداری می‌تواند باعث افزایش خطر ایجاد سنگ کیسه صفرا شود .

28- التهابات با درجه کم و مزمن در مادر باردار می توانند باعث تاثیرات منفی بر رشد و نمو ساختار مغز و سیستم عصبی جنین شوند .علل مهم این التهابات عبارتند از:

*پرخوری بیش از حد مادر

*کم خوری مادر در حد سوء تغذیه

*داشتن استرس و اضطراب های مکرر و طولانی

29- در دوران بارداری از مصرف زیاد و روزانه ی شیرین بیان پرهیز نمایید. زیرا مصرف بیش از حد شیرین بیان در دوران بارداری می‌تواند باعث بلاک شدن آنزیم غیر فعال کننده ی کورتیزول شود و در نتیجه خطر تولد نوزاد نارس را افزایش دهد.

زردچوبه در دوران بارداری

30- به طور کلی در طول دوران بارداری و شیردهی مادر باید کمی بیشتر غذا بخورد اما آنچه مهمتر از افزایش کالری می باشد، دقت و توجه به نوع مواد مغذی در این دوره می باشد و این مهم فقط با داشتن یک برنامه غذایی اصولی توسط کارشناس یا متخصص تغذیه فراهم می گردد.

31- توصیه می‌شود تمام مادران باردار، حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط را در اکثر روزهای حاملگی( اما نه همه ی روزها) انجام دهند به جز خانم هایی که مشکلات خاص و منع ورزش داشته باشند. این ورزش می‌تواند باعث کاهش ریسک دیابت حاملگی و فشار خون حاصل از حاملگی شود.

ورزش در دوران بارداری

32- در طول دوران بارداری افزایش مصرف سبزیجات برگ سبز به دلیل وجود فولات بسیار توصیه می شود. خصوصا زنان چاق، سیگاری و الکلی که بسیار بیشتر در معرض خطر کمبود اسید فولیک قرار دارند. در بعضی مادران نیاز به مکمل فولات می باشد.

33- مصرف ویتامین c در طول دوران بارداری باید افزایش یابد خصوصاً مادران سیگاری، الکلی و کسانی که مرتب از آسپرین استفاده می کنند حتما باید ویتامین ث بیشتری دریافت نمایند. اما با این وجود نیازی به مصرف مکمل ویتامین C نبوده و فقط باید مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین c را افزایش دهید.

34- از مصرف مکمل های ویتامین A در دوران بارداری پرهیز نمایید. اما هیچ محدودیتی در مصرف بتاکاروتن موجود در هویج و دیگر میوه جات و سبزیجات که پیش ساز ویتامین آ می باشد، وجود ندارد.

35- جیگر حیوانات دارای سطح بالایی از ویتامین A می باشد، به طور کلی از مصرف انواع جگر در دوره بارداری اجتناب نمایید.

36- در رابطه با کلسیم، اکثر مادران با کاهش دریافت کلسیم وارد فاز حاملگی می شوند. این مادران حتما باید شروع به مصرف منابع غنی از کلسیم مانند لبنیات ( حداقل روزانه 3 لیوان شیر یا ماست ) نمایند. اگر در دریافت لبنیات مشکل دارید، حتما با کارشناس یا متخصص تغذیه جهت تنظیم میزان کلسیم خود مشورت نمایید.

لبنیات در دوران بارداری

37- حتما در دوران بارداری از نمک های ید دار در آشپزخانه استفاده کنید زیرا نیاز به ید در دوران بارداری افزایش می باید و کمبود آن می تواند باعث آثار منفی بر جنین شود .

38- از نمک دریا به هیچ عنوان استفاده نکنید زیرا نمک دریا علاوه بر اینکه حاوی ید نمی باشد ، همچنین آلوده به فلزات سنگین بوده و برای مادر باردار  عوارض بسیاری خواهد داشت.

نمک در دوران بارداری

39- مصرف میزان متوسط از نمک و غذاهای حاوی سدیم برای اکثر افراد مناسب بوده و در دوران حاملگی نیازی به محدودیت شدید نمک و سدیم نمی باشد . در مادران بارداری که دچار ادم شدید می‌شوند استفاده از داروهای ادرار آور اصلا توصیه نمی شود و بهترین اقدام برای آنها کاهش و اصلاح میزان مصرف نمک و غذاهای حاوی سدیم زیاد می باشد.

40 – حدود ۴۲ درصد از زنان حامله در جهان دچار کمبود آهن و آنمی فقر آهن می باشند.کمبود آهن می تواند باعث کم خونی فقر آهن در مادر و به دنبال آن مشکلات جدی برای جنین شود. در این رابطه به مقاله ی تخصصی آهن در دوران بارداری مراجعه کنید.

41- مصرف زینک در طول دوران حاملگی باید افزایش یابد و جزو عناصر بسیار مهم در بدن می باشد. کاهش آن در بدن مادر قبل از ورود به حاملگی و در دوران بارداری باید سریعا جبران گردد. از منابع خوب زینک عبارتند از :

گوشت قرمز

غذاهای دریایی

غلات کامل

کمبود زینک در مادران گیاه خوار اتفاق خواهد افتاد و باید حتما با کارشناس یا متخصص تغذیه جهت تامین درست زینک مشورت نمایند.

42- وزن گیری استاندارد مادر در طول دوران بارداری بسیار حائز اهمیت است. وزن گیری ضعیف باعث افزایش خطر تولد نوزاد نارس و وزن گیری بیش از حد باعث چاقی مادر،  افزایش دور کمر و افزایش فشار خون بعد از زایمان خواهد شد. در نتیجه نسبت  به میزان وزن گیری دقیق باشید و بهترین تصمیم این است که زیر نظر یک کارشناس یا متخصص تغذیه دوران بارداری خود را سپری کنید.

43- از کاهش وزن شدید و برنامه های رژیمی سخت در طول دوران بارداری باید به شدت پرهیز نمایید.

44- به هیچ عنوان خود را در معرض گرسنگی های طولانی مدت در دوران بارداری قرار ندهید زیرا باعث افزایش اجسام کتونی خون شده که می تواند آثار مخربی را بر رشد مغز جنین بگذارد.

45- مادرانی که دارای دوقلو و یا بیشتر هستند، باید جهت تامین انرژی خود از غذاهای با چگالی بالای انرژی و مواد غذایی مغذی استفاده کنند. همچنین بهتر است که غذای خود را به صورت قسمت های کوچک و در فاصله های زمانی کوتاه تری( حتی هر 1 ساعت یک بار) مصرف نمایند. بهترین اقدام در این مادران مشورت با متخصصین تغذیه می باشد.

46- احتمال دیابت حاملگی برای مادران باردار که دارای BMI بالا ، سن بالا و یا وجود سابقه دیابت حاملگی در بستگان درجه یک می باشند، افزایش می یابد. این مادران بهتر است جهت تشخیص دیابت به کلینیک های مربوطه مراجعه نمایند زیرا عدم کنترل دیابت حاملگی موجب افزایش خطر نواقص مادرزادی برای جنین می شود. همچنین بهتر است مادرانی که دچار دیابت حاملگی می شوند ۴ تا ۱۲ هفته پس از زایمان مجدد از نظر دیابت خود را کنترل کنند و همچنین پس از آن هر 3 سال یک بار.

47- وجود اندکی ورم یا ادم در مادر باردار در سه ماهه سوم حاملگی طبیعی است. با دراز کشیدن به طرفین، ادرار افزایش یافته و می توانید این ادم را کاهش دهید. اگر ادرار تیره رنگ است و دستان دارای تورم، باید مایعات دریافتی را افزایش دهید و نمک دریافتی را کاهش دهید.

48- بعضی مادران باردار دچار گرفتگی عضلات پا در دوران حاملگی می شوند. جهت بهبود این حالت ، مصرف مایعات و آب را افزایش دهید  و همچنین از  ماساژ و گرما جهت تسکین استفاده کنید. همچنین میزان کلسیم دریافتی نیز باید در حد استاندارد باشد تا از ایجاد این حالت جلوگیری گردد. نیاز به استفاده از مکمل خاصی برای درمان گرفتگی عضلات در دوران بارداری نمی باشد.

گرفتگی عضلات در بارداری

49- پره اکلامپسی یا فشار خون بالای مادر در دوران بارداری می تواند آثار منفی بر رشد جنین بگذارد. توصیه های مبنی بر مصرف مکمل های ویتامین E ، ویتامین C و همچنین کاهش دریافت سدیم ، به تنهایی خیلی موثر نمی باشند. اما توصیه های زیر تا حدودی می توانند باعث کاهش فشار خون در دوران حاملگی شوند:

*کاهش وزن مادر در صورت وجود اضافه وزن و چاقی قبل از ورود به دوران بارداری

*وزن گیری مناسب مادر در دوران بارداری( نه کمتر و نه بیشتر )

*کنترل دیابت مادر

*انجام ورزش منظم هوازی مادر باردار به مدت 30 دقیقه در روز

*ترک سیگار

*دریافت کافی سبزیجات، میوه جات و کلسیم

*استفاده از رژیم غذایی DASH زیر نظر متخصص تغذیه

الکل در دوران بارداری

 50- مصرف هر نوع الکل در دوران حاملگی باعث افزایش خطر سقط جنین، جدا شدن جفت، کاهش وزن هنگام تولد، زایمان زودرس و اختلالات شناختی می شود(FAS : سندرم جنین الکلی).

51- غلظت بالای الکل در خون مادر باردار باعث کاهش و یا قطع انتقال مواد غذایی به جفت و جنین خواهد شد. 

52- مادران باردار به هیچ وجه از هیچ نوع الکلی در زمان بارداری نباید استفاده کنند و هیچ مقدار امنی برای مصرف الکل در دوران حاملگی مشخص نشده است. در نتیجه حتی نوشیدنی های حاوی مقادیر کم الکل نیز نباید توسط مادران باردار مصرف شوند.

مصرف الکل در مادر حامله

53- مادران باردار باید تنوع در رژیم غذایی خود را رعایت کنند و فقط همان مواد غذایی که خود مادر به آن حساسیت دارد را مصرف نکند. در رابطه با بادام زمینی مطالعات نشان دادند که حذف کامل بادام زمینی توسط مادر احتمال آلرژی در نوزاد را افزایش می دهد در نتیجه در  دوران بارداری از بادام زمینی حداکثر 2 بار در هفته استفاده نمایید.

54- مادران باید انواع غذای جامد را از 6 ماهگی به رژیم غذایی نوزاد اضافه کنند و تاخیر در آن هیچ تاثیری بر آلرژی کودک نخواهد گذاشت.

55- مطالعات زیادی هنوز در رابطه با شیرین کننده های مصنوعی وجود ندارد اما تا این لحظه موارد زیر برای استفاده مقدار متوسط مادران در دوران بارداری و شیردهی، ایمن تشخیص داده شده اند:

ساخارین

آسه سولفام پتاسیم

ساکرالوز

آسپارتام (آسپارتام در زنان باردار مبتلا PKU بهتر است مصرف نشود)

نئوتام

ادوانتام

عصاره گیاه استویا و میوه مانک

  • در مجموع مصرف قندهای مصنوعی در سبد غذایی افراد کمتر از مقادیر حد مجاز است و مشکلی پیش نمی آورند.

56- چند ترکیب شیمیایی پرکاربرد در زندگی روزمره ی ما وجود دارند که مادران باردار باید در اوایل بارداری بسیار نسبت به این مواد دقت داشته باشند. دو ترکیب BPA ( بیس فنول A )  و فتالات (Phthalate) که در پلاستیک ها، رنگ ها، بطری های پلاستیکی، تجهیزات ورزشی، CD ، روکش بسیاری از قوطی های مواد غذایی، کاغذ و فیش های بانکی و کارت خوان ها استفاده می شوند، در هنگام قرار گیری در معرض حرارت آزاد شده و می توانند به عنوان اختلالگر برای غدد درون ریز و عملکرد غدد تیروئیدی در مادر و جنین عمل کنند. این ترکیبات آثارشان را در مادر باردار در زمان تشکیل ارگان های جنین در همان اوایل بارداری می گذارند و مادران باردار باید سعی کنند در اوایل بارداری در معرض این ترکیبات قرار نگیرند.

بیسفنول در مادران باردار

57- از نوشیدنی های انرژی زا به هیچ عنوان در دوران حاملگی استفاده نکنید زیرا این نوشیدنی ها حاوی مقادیر بالایی از کافئین و همچنین مقادیر بالایی از مواد شیرین کننده می باشند. همچنین بعضی از نوشیدنی ها حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات گیاهی هستند که می‌تواند باعث بروز اختلالاتی در دوران بارداری شوند. پس ترجیحاً از مصرف آنها در دوران بارداری اجتناب نمایید.

58- پروتئین دریافتی مادر در دوران 3 ماهه ی اول بارداری، 3 ماهه ی دوم بارداری و 3 ماهه ی سوم بارداری باید افزایش یابد، اما جهت تعیین دقیق آن و اینکه بدانید چگونه و از چه موادی این میزان پروتئین مازاد را دریافت نمایید، حتما به کارشناس یا متخصص تغذیه مراجعه نمایید.

59- پیکا یکی از اتفاقاتی است که در دوران حاملگی رایج می باشد. مادران بارداری که دچار پیکار می شوند تمایل به مواد خاص پیدا می کنند از جمله: خاک، نشاسته ذرت، برنج نپخته، یخ، کبریت سوخته، سنگ، زغال، خاکستر، سیگار، پودر بچه، جوش شیرین، صابون، لاستیک، کف قهوه و … دلایل پیکا هنوز کامل از نظر علمی مشخص نشده است اما سوء تغذیه در مادر باردار و یا کمبود بعضی از ریز مغذی ها (مانند آهن) می تواند یکی از دلایل پیکا باشد. در صورت تمایل به مواد غیر خوراکی، می توانید بوی آن را استشمام کنید تا تمایلتان کاهش یابد و در صورت پیکای شدید و خارج از کنترل باید به یک کارشناس یا متخصص تغذیه جهت مدیریت آن مراجعه نمایید.

60- به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری، حس ولع و انزجار نسبت به بعضی از مواد غذایی در مادران باردار اتفاق می افتد. بیشترین حس ولع نسبت به شیرینی جات، میوه ها، لبنیات و فست فودها و بیشترین حس انزجار نسبت به الکل، قهوه، گوشت ها، بوی سرخ کردنی، پیاز، تره فرنگی، تربچه و بعضی ادویه جات اتفاق می‌افتد که پدیده ای فیزیولوژیک و طبیعی می باشد و بعد با گذشت زمان برطرف خواهد شد.

مطالب فوق تا به  این لحظه به روزترین و علمی ترین توصیه های غذایی در دوران بارداری می باشد.

در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی مادران باردار، در همین صفحه برای شما مادران عزیز قرار خواهد گرفت.

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید حتما منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته  : مهمترین توصیه های غذایی در مادران باردار 

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا