مهمترین توصیه های غذایی در کم خونی فقر اسیدفولیک
کم خونی فقر اسیدفولیک
- فولیک اسید برای سنتز DNA و بلوغ گلبول های قرمز مورد نیاز می باشد.
- کمبود فولات موجب اختلالات زیادی در بدن خواهد شد از جمله: کم خونی ماکروسیتیک (بزرگ شدن گلبول های قرمز)، بیماری های قلبی عروقی، نواقص جنینی و همچنین سرطان به خصوص سرطان روده بزرگ.
- کاهش و کمبود فولات معمولاً به دلیل رژیم غذایی نامناسب، مشکلات جذب روده ای، افراد الکلی و در مادران باردار اتفاق می افتد.
- عوامل اصلی کاهش اسید فولیک در بدن عبارتند از : سال خوردگی، مصرف الکل، سندروم Blind-Loop (سندرم حلقه کور:بخشی از روده به صورت حلقه بسته یا مسدود می شود)، سوختگی، سرطانها، بیماری کرون، دیالیز، بالا بودن سطح هموسیستئین، آنمی همولیتیک، هپاتیت، عفونت، بیماریهای التهابی، سوء جذب، مگا کولون (انبساط حاد روده بزرگ)، دوران حاملگی و شیردهی، سیگارکشیدن، استرس و جراحی.
در زمان کمبود اسیدفولیک، اولین اتفاق برای بدن کاهش تولید گلبول های قرمز و در نتیجه ی آن کم خونی می باشد. در ادامه مهمترین نکات و توصیه های غذایی در رابطه با کم خونی فقر اسیدفولیک را فراهم نموده ایم. با شامی لو همراه باشید.
توصیه های غذایی در کم خونی فقر اسیدفولیک
1- منابع خوب فولیک اسید عبارتند از: سبزی های برگ سبز، مرکبات، محصولات حیوانی و لوبیا ها.
2- رژیم غذایی علاوه بر فولات کافی جهت خون سازی، باید شامل پروتئین، مس، آهن ، ویتامین c و ویتامین ب ۱۲ در حد مورد نیاز بدن باشد. در نتیجه اگر تغذیه ی نادرست دارید، با جبران اسیدفولیک تنها مشکل کم خونی شما برطرف نخواهد شد و باید کل رژیم غذایی خود را اصلاح کنید.
3- منابع مهم فولیک اسید به ترتیب اولویت:
الف) جگر گاو
ب) لوبیا چشم بلبلی
پ) اسفناج
ت) لوبیا سبز
ج)کلم بروکلی
چ) نخود سبز
4- مصرف روزانه یک عدد میوه تازه و یا یک لیوان پر از سبزی، باعث تامین فولیک اسید مورد نیاز بدن در اکثر افراد میشود.
5- در شرایط پیشرفته کم خونی مرتبط با فولیک اسید، استفاده از مکملهای فولیک اسید همراه با منابع فولیک اسید توصیه می شود. جهت دریافت مکمل باید با کارشناس یا متخصص تغذیه مشورت نمایید.
6- استفاده از گیاهان دارویی در زمان کم خونی مرتبط با فولات، نباید به صورت سرخود انجام شود و لطفا اگر تمایل به استفاده از گیاهان دارویی دارید حتما با متخصص تغذیه مشورت نمایید.
7- خانم های حامله حتماً باید از نظر وضعیت اسیدفولیک به دقت پایش و بررسی شوند، زیرا حدود ۳۰ درصد از خانم های حامله دچار کمبود فولیک اسید میباشند. در نتیجه اگر حامله هستید حتما نسبت به دریافت فولیک اسید خود حساس باشید.
8- مصرف نوشیدنی های حاوی الکل باعث تداخل در متابولیسم و جذب فولیک اسید می شوند. در نتیجه اگر از الکل استفاده می کنید، باید نسبت به وضعیت فولیک اسید خود حساس باشید. اگر دچار کمبود اسید فولیک شده اید باید مصرف الکل را هرچه زودتر قطع کنید یا به حداقل ممکن برسانید.
9- فولیک اسید موجود در مواد غذایی به راحتی اکسید میشود و همچنین پخت و پز طولانی نیز باعث تخریب فولیک اسید غذاها خواهد شد، در نتیجه جهت حفظ فولات مواد غذایی در زمان کمبود اسیدفولیک، باید آن ها را به صورت تازه مصرف کنید و از حرارت دادن طولانی مدت به مواد غذایی جلوگیری نمایید.
توصیه های غذایی فوق برای جبران فقر اسیدفولیک کاملا علمی و کاربردی بوده و از جدیدترین منابع علمی تهیه شده اند. برای درمان کم خونی توصیه های غذایی غلط و غیرعلمی متاسفانه بسیار زیاد است و اگر در بالا آن ها را مشاهده نکردید، به دلیل عدم تایید علمی آن ها می باشد.تا این لحظه شامی لو فقط نکات غذایی فوق را جهت جبران اسیدفولیک تایید می کند. با رعایت نکات فوق اگر کمبود اسید فولیک شما به دلیل تغذیه ی نامناسب باشد، برطرف خواهد گردید.
در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه کم خونی فقر اسیدفولیک، در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته : مهمترین توصیه های غذایی در کم خونی فقر اسیدفولیک
اشتراک گذاری صفحه :
تغذیه در کمخونی اسید فولیک – اسیدفولیک – فولات – کم خونی فقر اسید فولیک – کمبود فولات – کمبود اسیدفولیک – منابع غذایی اسیدفولیک – منابع غذایی فولات – توصیه های غذایی – رژیم درمانی کم خونی اسید فولیک