جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین ترکیبات افزایش دهنده شیر مادر

ترکیبات افزایش دهنده شیر مادر - تغذیه ، افزایش شیر مادر

افزایش تولید شیر مادر

از آنجایی که تولید شیر کافی برای مادران بسیار مهم و یک دغدغه می باشد، ترکیبات زیادی در بین مردم به عنوان افزایش دهنده شیر مادر معروف شده اند. در این قسمت ترکیباتی که ادعا می شود باعث افزایش شیر مادر خواهند شد به صورت علمی و دقیق بررسی شده اند تا مادران عزیز با آگاهی کامل بتوانند در رابطه با مصرف این مواد تصمیم گیری کنند. اما به عنوان مهمترین نکته، یادتان باشد که اولین و مهمترین اقدام برای بهبود تولید شیر مادر، تخلیه ی منظم و کامل پستان ها بعد از هر دور شیردهی می باشد.

در ادامه جهت آشنایی با افزایش دهنده های شیر مادر با  با شامی لو همراه باشید.

بررسی مهمترین ترکیبات افزایش دهنده ی شیر مادر (Galactogogues )

داروهای شیمیایی افزایش دهنده شیر : ( تجیز فقط با نسخه پزشک)

داروهای افزایش دهنده شیر مادر

دمپریدون (Domperidon) : ثابت شده است که دمپریدون می تواند تولید شیر را افزایش دهد و باعث ترشح بیشتر پرولاکتین شود. استفاده ی طولانی مدت می تواند باعث افسردگی و افزایش آریتمی های قلبی شود.

متوکلوپرامید (Metoclopramide) : میتواند باعث افزایش سطح پرولاکتین و در نتیجه تولید شیر شود. مصرف طولانی مدت این دارو می تواند باعث عوارضی از جمله سردرد،اسهال، خواب آلودگی، ناراحتی معده، حالت تهوع و افسردگی شود.

گیاهان دارویی افزایش دهنده شیر مادر :

گیاهان دارویی ، افزایش شیر مادر

زغال اخته(Fenugreek) : زغال اخته به عنوان یک ترکیب معروف در افزایش تولید شیر در بین مردم رایج است، اما هیچ تایید علمی پشت آن وجود ندارد. در نتیجه از مصرف زیاد آن خودداری کنید. عوارض جانبی مصرف زیاد زغال اخته می تواند  باعث بوی شربت افرا در ادرار و عرق مادر و کودک، اسهال، افت فشار خون و تنگی نفس شود. در دوران بارداری اصلا نباید استفاده شود.

خار شیر یا خار مریم (Milk thistle) : گیاه خار مریم یا خار شتر از گذشته دارای شهرت بالایی به عنوان افزایش دهنده ی شیر مادر بوده است اما هیچ گونه تایید علمی تاکنون برای این ادعا به ثبت نرسیده است. مصرف زیاد آن می تواند باعث عوارض گوارشی شود.

رازیانه، ریحان، سیاه دانه، شوید، گشنیز، زیره، دانه رازیانه، برگ درخت مورینگا: همه ی اینها به صورت سنتی و از قدیم به عنوان افزایش دهنده شیر مادر استفاده می شوند اما تا کنون تاثیر آن ها بر شیر مادر به صورت علمی اثبات نشده است.  در دوران بارداری باید با احتیاط مصرف شود.

یونجه، گزنه، شبدر قرمز و مارچوبه (Shatavari) : این گیاهان نیز از گذشته به عنوان افزایش دهنده ی شیر مادر شهرت دارند اما مطالعات تا کنون آثار مثبت آن ها بر شیر مادر را تایید نکرده اند. در دوران بارداری باید با احتیاط مصرف شود.

غلات ، دانه ها و مغزیجات شامل جو دوسر، جو، برنج قهوه ای، لوبیاها، کنجد و بادام درختی: به صورت سنتی و از گذشته به عنوان افزایش دهنده های تولید شیر مادر معروف هستند، اما هیچ کدام به تنهایی نمی توانند باعث افزایش تولید شیر شوند.

میوه ها و سبزیجات شامل سبزی های با برگ تیره، زردآلو، خرما و انجیر : این ترکیبات نیز در بین مردم به عنوان افزایش دهنده های شیر مادر شهرت دارند، اما هیچ کدام از نظر علمی تایید نشده اند.

زغال اخته(Fenugreek) : زغال اخته به عنوان یک ترکیب معروف در افزایش تولید شیر در بین مردم رایج است، اما هیچ تایید علمی پشت آن وجود ندارد. در نتیجه از مصرف زیاد آن خودداری کنید. عوارض جانبی مصرف زیاد زغال اخته می تواند  باعث بوی شربت افرا در ادرار و عرق مادر و کودک، اسهال، افت فشار خون و تنگی نفس شود. در دوران بارداری اصلا نباید استفاده شود.

نتیجه گیری :

همانطور که می بینید اکثر گیاهان دارویی  و مواد غذایی که از گذشته به عنوان افزایش دهنده های تولید شیر مادر معروف بوده اند و هستند، دارای تایید علمی و اثرگذاری اثبات شده  نمی باشند. در نتیجه در صورت تمایل و اصرار به استفاده از آن ها سعی کنید در مصرف آن ها زیاده روی نکنید و جهت جلوگیری از عوارض جانبی حتما با یک کارشناس یا متخصص تغذیه در ارتباط باشید.

در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی مواد غذایی و ترکیبات افزایش دهنده ی شیر مادر، در همین صفحه برای شما عزیزان قرار خواهد گرفت

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته : مهمترین ترکیبات و مواد غذایی افزایش دهنده ی شیر مادر

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا