مهمترین توصیه های غذایی در بیماری های قلبی-عروقی
تغذیه در بیماری های قلبی-عروقی (CVD)
- بیماری های قلبی عروقی(CVD ) شامل: فشار خون بالا، بیماری های عروق کرونر، نارسایی قلبی، نواقص مادرزادی قلب و سکته می باشند.
- بیماری های قلبی عروقی(CVD) تقریباً مسئول ۵۰ درصد مرگ و میر در کشور های صنعتی می باشند.
- اگرچه در سه دهه ی گذشته میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی کاهش یافته اما هنوز بیماری های عروق کرونر به عنوان یکی از دلایل اصلی مرگ و ناتوانی باقی مانده است.
- فاکتورهای زیاد و قابل تغییری در رابطه با سبک زندگی، تغذیه و فاکتورهای متابولیکی وجود دارند که می توانند باعث بروز و یا عدم بروز بیماری های قلبی عروقی شوند از جمله: سطح قند خون بالا، سطح کلسترول خون بالا، فشار خون، اضافه وزن یا چاقی، دریافت بالای نمک و اسید چرب ترانس، کاهش دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ و میوه و سبزیجات، عدم فعالیت کافی فیزیکی، مصرف الکل، مصرف تنباکو و سیگار.
- انجمن قلب آمریکا با صراحت اعلام داشته است که رفتار و سبک زندگی ضعیف شامل تغذیه نامناسب، عدم تحرک و فعالیت کافی و مصرف تنباکو، از جمله عوامل اصلی و قابل پیشگیری در ایجاد بیماری های قلبی عروقی(CVD) می باشند.
- بسیاری از بیماری های قلبی-عروقی، با تغییر سبک زندگی و بدون نیاز به دارو درمانی قابل پیشگیری و قابل درمان می باشند.
- اصلاح سبک زندگی شامل: تمرینات ورزشی، تغذیه ی درست و دیگر مداخلات مناسب در جهت تغییر و اصلاح سبک زندگی می باشد.
در ادامه شامی لو نکات و توصیه های تغذیه ای مفید در رابطه با بیماری های قلبی-عروقی را برای شما آماده نموده است
توصیه های غذایی در بیماری های قلبی-عروقی
1- در مطالعات ارتباط بین دریافت میوه، سبزیجات، دانه ها و غلات کامل در محافظت و پیشگیری از بیماریهای عروق کرونر قلبی(CHD ) دیده شده است. در نتیجه از این مواد در رژیم غذایی خود حتما باید استفاده کنید.
2- ویتامینهای B6 ، B12 ، فولات، ویتامین E و ویتامین C به عنوان عوامل محافظتکننده در برابر بیماریهای قلبی و عروقی شناخته شدهاند. از مواد غذایی حاوی این ویتامین ها باید بیشتر استفاده کنید.
3- بین خوردن صبحانه و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در مردان یک ارتباط قوی وجود دارد، در نتیجه به هیچ عنوان مصرف صبحانه را از رژیم غذایی خود حذف نکنید.
4- غذاهای شامل اسیدهای چرب غیر اشباع، می توانند خطر سکته و حملات قلبی را کاهش دهند.
5- غذاهای با پایه روغن کانولا میتواند باعث کاهش سطح کلسترول خون شما شوند، سعی کنید مصرف روغن کانولا را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
6- مکمل های DHA و EPA وضعیت التهاب را در بیمارانی که خطر بیماری های قلبی عروقی در آن ها زیاد است را کاهش داده و علائم را بهبود می دهند، در نتیجه از این مکمل ها زیر نظر متخصص و یا کارشناس تغذیه استفاده کنید.
7- غلظت کم ویتامین D در ارتباط است با افزایش خطر ابتلا به بیماری های عروق کرونر قلب. سعی کنید همیشه وضعیت ویتامین د را پایش نمایید تا دچار کمبود نشوید.
8- مواد غذایی با فیبر بالا مثل سبزیجات را حتما به عنوان یک قسمت از وعد ه های خود قرار دهید.
9- مصرف اسیدهای چرب اشباع(روغن جامد) را باید به حداقل برسانید.
10- بذر کتان، انواع گردو و روغن کانولا به دلیل وجود آلفالینولئیک اسید میتوانند باعث پیشگیری از ایست ناگهانی قلب و جلوگیری از آریتمی های قلبی شوند، از این مواد در رژیم غذایی خود قرار دهید.
11- مصرف غذاهای با شاخص گلایسمیک بالا باید به حداقل برسند.
12- پیشگیری از رفتن به سوی دیابتی شدن، زیر را در افراد دیابتی افزایش سطح LDL ، افزایش فشار خون و افزایش BMI ، همه از عوامل خطر اصلی ابتلا به بیماری های عروق کرونر قلب می باشند.
13- مصرف تخم مرغ کامل را به روزی یک عدد محدود کنید.
14- عدم تناسب اندام در ارتباط است با افزایش شیوع بیماری های قلبی عروقی. افزایش ورزش باعث کاهش محیط دور کمر و افزایش سطح HDL می شود. حتماً ورزش را در برنامه زندگی خود باید قرار دهید.
15- افراد کم تحرک فقط با ایجاد یک تغییر و انجام منظم پیاده روی معمولی، می توانند به نتایج مفیدی در پیشگیری از نارسایی های قلبی عروقی برسند.
16- روغن زیتون فوق بکر را حتماً در رژیم غذایی خود قرار دهید.
17- اهمیت به مقدار مصرف چربی های اشباع از مقدار دریافت کلسترول در روز مهم تر می باشند و می توانند باعث افزایش LDL و خطر ابتلا به بیماری های عروق کرونر قلب به خصوص در زنان شوند. در نتیجه باید در میزان استفاده از چربی های اشباع ( روغن های جامد) حساس باشید.
18- پروتئین سویا و فلاونوئیدهای موجود در چای، آب انگور، میوه انگور، پیاز، سیب، شیرینبیان و مریم گلی می توانند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی(CVD ) شوند. مصرف آن ها را در برنامه سبد غذایی خود داشته باشید.
19- مصرف زیاد مکمل آهن میتواند باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های کرونر قلب شود و مصرف کم آهن و در نتیجه کم خونی می تواند باعث آسیب به قلب شود. در نتیجه اگر دچار کم خونی و یا نارسایی های قلبی می باشید، دریافت منابع غذایی حاوی آهن یا مکمل های آهن، باید در رژیم غذایی به درستی توسط کارشناس یا متخصص تغذیه تنظیم شوند.
20- دانه ها و مغزیجات حاوی ویتامین E، اسیدهای چرب چند غیر اشباع، منیزیم و دیگر ترکیبات مفید می باشند که همگی در سلامت قلب نقش دارند. همچنین گردو و بادام ها در کاهش سطح چربی خون موثر و مفید هستند.
21- چاقی در میانسالی در ارتباط است با خطر ابتلا به بیماری های عروق کرونر و افزایش احتمال مرگ و میر.
22- از محصولات حاوی پروتئین سویا بیشتر در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
23- اسیدهای چرب ترانس به شدت در ارتباط اند با افزایش التهاب سیستمی در بدن و رفتن به سمت بیماریهای قلبی عروقی(CVD).
24- بالا بودن تری گلیسیرید خون به عنوان یک عامل خطر مستقل برای بیماریهای قلبی عروقی مطرح می باشد. کاهش مصرف الکل و قندها در این مواقع راهگشا است.
25- افراد سیگاری، افراد سالخورده، افراد دیابتی و افراد با فشار خون بالا تمایل به کاهش سطح ویتامین C در خون خود و در نتیجه افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی را دارند. لذا این افراد باید مواد غذایی حاوی ویتامین C را بیشتر در رژیم غذایی خود قرار دهند.
26- مصرف سیر می تواند آثار کوتاه مدتی بر چربی های خون بگذارد . در نتیجه از سیر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.
27- مصرف ۱ تا ۲ وعده ماهی به خصوص ماهی با امگا ۳ بالا، باعث کاهش خطر بیماریهای عروق کرونر قلب تا ۳۶ درصد و میزان مرگ و میر تا ۱۷ درصد میشود.
نکات غذایی فوق هم به کسانی که دچار بیماری های قلبی عروقی هستند و هم به کسانی که می خواهند از بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری نمایند،توصیه می شود. همه ی نکات از منابع علمی معتبر و روز دنیا استخراج گردیده و قابل اجرا و کاربردی می باشند. این را بدانید که اصل اول در پیشگیری از بیماری های قلب و عروق، داشتن تغذیه ی سالم در دراز مدت و میزان فعالیت روزانه ی کافی می باشد. لطفا و خواهشا از توصیه های غذایی غیر علمی که توسط افراد غیر متخصص برای بیماری های قلبی و عروقی تجویز می شود، پرهیز نمایید.
در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی قلب و عروق، در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته : مهمترین توصیه های غذایی در بیماری های قلبی عروقی
اشتراک گذاری صفحه :
تغذیه در بیماری های قلب – توصیه های غذایی در بیماری های قلبی – بیماری های قلبی عروقی – توصیه های غذایی – تغذیه – رژیم درمانی – بیماری های قلبی – تغذیه سالم – تغذیه اصولی – تغذیه علمی –