جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین توصیه های غذایی برای پیشگیری از سرطان

توصیه های غذایی جهت پیشگیری از سرطان

تغذیه و پیشگیری از سرطان

  • سرطان یک بیماری چند عاملی و پیچیده می باشد که از عوامل آن  می توان به نوع تغذیه، ژنتیک فرد، فعالیت بدنی و عوامل محیطی اشاره کرد. با توجه به عوامل متعدد مرتبط با سرطان ، انتخاب یک سبک زندگی هوشمندانه، بسیار موثر در پیشگیری از انواع سرطان خواهد بود. یکی از عوامل مهم و اصلی در رابطه با سبک زندگی، نوع تغذیه ی فرد می باشد که در تمام لحظات زندگی با آن در ارتباط است. در نتیجه یادگیری تغذیه ی درست جهت پیشگیری از سرطان، یکی از مهمترین اقدامات برای اصلاح سبک زندگی و پیشگیری از انواع سرطان می باشد.

شامیلو در ادامه برای شما علمی ترین و به روزترین توصیه های غذایی جهت پیشگیری از سرطان را آماده کرده است.

توصیه های غذایی جهت پیشگیری از سرطان

1- مهمترین ترکیبات پیشگیری کننده سرطان در لیست مواد غذایی زیر قرار دارند:

– بوتیرات حاصل از  مواد غذایی حاوی فیبر

 – پلی فنول های موجود در چای سبز، سیب، قهوه و تمشک سیاه

– ایزوفنول های  موجود در سویا، زردچوبه

– فنول رزوراتول موجود در انگور قرمز، بادام زمینی، پسته، زغال اخته، قره قاط و کاکائو

– لیکوپن موجود در گوجه فرنگی، هندوانه و گریپ فروت صورتی

– ترکیبات موجود در سبزیجات گل کلم ، کلم پیچ ، کلم بروکلی ، جوانه بروکسل و سبزیجات برگ سبز مشابه .

– میوه جات و سبزیجات زرد،سبز تیره و نارنجی

– روغن زیتون و کانولا

– قهوه

– دانه ها  و آجیل ها

– سویا

– غلات کامل ( غلات تصفیه نشده )

در نتیجه جهت پیشگیری از سرطان، چند نوع از مواد غذایی فوق را در رژیم غذایی روزانه ی خود حتما قرار دهید.

همچنین جهت مشاهده ی تخصصی تر ترکیبات غذایی ضدسرطان، می توانید به نوشته ی «نقش مواد غذایی مختلف در سرطان» مراجعه نمایید.

 2- عوامل غذایی و عدم فعالیت بدنی تقریباً حدود یک سوم از سرطان‌ها را شامل می‌شوند. پس این 2 گزینه را جهت پیشگیری از سرطان در اولویت هایتان قرار دهید.

 3- قویترین شواهد در رابطه با مواد غذایی که باعث کاهش خطر سرطان ها می شوند مربوط است به مواد غذایی گیاهی( میوه ها، سبزیجات و غلات کامل)، در نتیجه سعی کنید در هر وعده ی اصلی، غذاهای گیاهی را در کنار دیگر مواد غذایی قرار دهید.

4-نکات کلیدی زیر را جهت پیشگیری از سرطان در زندگی رعایت کنید:

الف) شاخص توده بدنی(BMI) خود را زیر ۲۵ حفظ کنید

ب) حداقل روزی ۳۰ دقیقه ورزش کنید

ج) الکل مصرف نکنید یا به حداقل ممکن در روز کاهش دهید

د)  سیگار نکشید

5- سعی کنید از ابتلا به دیابت پیشگیری کنید زیرا پیشگیری از دیابت باعث کاهش خطر سرطان های آنال، کولون، کلیه، کبد، پانکراس، رکتال و معده می شود.

6- یک قسمت از پشقاب غذایی خود را حتماً روزانه به سبزیجات اختصاص دهید.

 7- در مصرف گوشت قرمز نباید زیاده روی کنید. مقدار استاندارد جهت استفاده از گوشت قرمز برای هر فرد، حدود 500 گرم در هفته می باشد. مابقی گوشت مصرفی خود را از ماهی و مرغ تامین نمایید.

8- غذاهایی که دارای چربی ، قند و نمک زیاد هستند را محدود کنید، مانند :

– اکثر سوپ های فوری و پیتزاها

– غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ شده ، مرغ سرخ شده و اکثر فست فودها

– محصولات شیرین مانندکیک، کلوچه، پیراشکی، کروسان و سایر شیرینی ها

– میان وعده های شیرین و شور مانند چیپس، پفک پنیری، دسرهای منجمد،آب نبات، شکلات و کراکر

– نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه ، نوشیدنی های انرژی زا و ورزشی و نوشیدنی های میوه ای

این به معنای حذف غذاهای فوق نیست و می توانید از خوردن مواد فوق لذت ببرید اما باید سعی کنید این مواد غذایی را با برنامه و گاهی مصرف کنید ( مثلا در هفته یک تا دو بار ) و همچنین در زمان مصرف، حجم کمی را بخورید.

9- مصرف مکمل های مختلف جهت پیشگیری از سرطان، اصلا توصیه نمی شود و بهتر است به جای تمرکز بر روی مصرف مکمل های غذای و ویتامین ها ، بر روی انتخاب درست مواد غذایی تمرکز کنید. یک رژیم غذایی سالم و متعادل، تمام نیازهای شما را تامین می کند. فقط در صورتی از مکمل استفاده کنید که پزشک تشخیص به کمبود یک ماده ی غذایی می دهد و مکمل تجویز می نماید.

10- چند عامل شناخته شده که می توانند باعث سرطان شوند:

– استفاده از سیگار و تنباکو:

 سرطان مثانه، سرطان سرویکال، سرطان مری، سرطان کلیه، سرطان ریه، سرطان حفره دهان، سرطان پانکراس، و سرطان معده.

– مصرف الکل:

 سرطان حفره دهان، سرطان مری، سرطان سینه، سرطان کولورکتال، سرطان کبد و سرطان پروستات

– چاقی:

سرطان سینه بعد از قاعدگی، سرطان روده بزرگ، سرطان اندومتریال، سرطان مری، سرطان کلیه، سرطان پانکراس، سرطان کیسه صفرا

– عدم فعالیت و تحرک:

سرطان روده بزرگ، سرطان سینه بعد از قاعدگی، سرطان اندومتریال

دوستان عزیز دقت کنید که سرطان یک بیماری چند عاملی بوده و تغذیه یکی از عوامل اصلی آن می باشد وعلاوه بر تغذیه، ژنتیک شما، آلودگی های شیمیایی و غیرشیمیایی محیط زندگی شما، میزان استرس و آرامش شما و میزان تحرک شما همگی در ایجاد سرطان نقش دارند. اما برای قسمت ارتباط تغذیه و سرطان، نکات فوق را تا حد امکان رعایت کنید که برای شما کافی خواهد بود و نیازی به رژیم های غذایی عجیب و غریب و توصیه های غذایی غیر علمی نمی باشد.

نکات فوق تا این لحظه به روزترین نکات غذایی پیشگیری کننده از سرطان می باشند و در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه پیشگیری از سرطان، در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته : مهمترین توصیه های غذایی در پیشگیری از سرطان

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا