جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین توصیه های غذایی در کم خونی سیدروبلاستیک

توصیه های غذایی در کم خونی سیدروبلاستیک

کم خونی سیدروبلاستیک (Sideroblastic anemia )

  • ناتوانی مغز استخوان در تولید گلبول های قرمز نرمال را آنمی یا کم خونی سیدروبلاستیک می گویند. کم خونی سیدروبلاستیک یک بیماری ارثی  و نادر می باشد.
  • در این بیماری فرد معمولا دچار اضافه باری آهن می شود. کم خونی سیدروبلاستیک به دریافت ویتامین B6  واکنش نشان می دهد .ویتامین B6 مورد نیاز بیش از ۱۰۰ نوع آنزیم است و یک ویتامین اصلی برای پردازش آمینو اسید ها و همچنین برای ساخت هورمون ها می باشد.
  • بعضی از علائم این نوع کم خونی شبیه به کم خونی فقر آهن است از جمله اینکه گلبول های قرمز کوچک و کم رنگ می شوند. ولی برخلاف کم خونی فقر آهن در کم خونی سیدروبلاستیک، غلظت آهن سرم طبیعی بوده و یا افزایش می یابد. در این بیماری آهن دریافتی صرف ساخت هموگلوبین ها نمی شود و مقدار آن افزایش می‌یابد و در بدن ذخیره می شود. درمان معمولاً شامل آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، فاکتور های تحریک کننده مغز استخوان و یا تعویض سلول های مغز استخوان می باشد.

در ادامه شامی لو نکات و توصیه های تغذیه ای مفید در رابطه با کم خونی سیدروبلاستیک را برای شما آماده نموده است

توصیه های غذایی در کم خونی سیدروبلاستیک

1- مصرف غذاهای شامل ویتامین B6 و مکمل ویتامین B6 در این بیماری مفید می باشند. منابع خوب ویتامین ب ۶ عبارتند از : سیب زمینی، موز، عدس، جگر، بوقلمون و سبوس کشمش.

2- از هر گونه عامل رسوب دهنده باید اجتناب کنید مانند مصرف الکل و بعضی از داروها . ( در نتیجه به هیچ عنوان نباید از داروها به صورت سرخود استفاده کنید و حتما باید تحت نظر پزشک استفاده شوند)

3- مصرف الکل را باید کلا حذف کنید و یا بسیار محدود گردد.

4- در مصرف ویتامین B6 با دوز بالا باید احتیاط شود. اگر از دوزهای بالای ویتامین B6 استفاده می کنید باید حواستان به مسمومیت با این ویتامین باشد. علائم سمیت با ویتامین ب6 عبارتند از: آسیب به گیرنده های عصبی، احساس بی حسی و کرختی در انگشتان دست و پا و همچنین سختی در راه رفتن.

5- بعضی از داروها مثل ایزونیازید، بوسالفان، پنیسیلامین و سیکلوسپورین می‌توانند باعث تداخل در متابولیسم ویتامین ب ۶ شوند. همچنین داروی کلرام فنیکول می‌تواند باعث سرکوب مغز استخوان شده و شرایط آنمی سیدروبلاستیک را بدتر کند. در نتیجه مصرف داروهای فوق باید با احتیاط و زیر نظر پزشک صورت گیرد.

اگر دچار کم خونی سیدروبلاستیک می باشید، تغذیه ای خاص جهت تاکید و یا منع غذایی خاصی برای شما وجود ندارد و می توانید همچون افراد دیگر از یک برنامه غذایی نرمال با تنوع غذایی بالا بهره و لذت ببرید و نیاز به اقدام خاصی در رابطه با تغذیه ی خود ندارید. فقط نکات فوق را در نظر بگیرید تا نتایج بهتری برای شما حاصل گردد. توصیه های غذایی غیر علمی در زمینه ی کم خونی بسیار فراوان است که مود تایید شامی لو نمی باشند. در نتیجه اگر دچار کم خونی سیدروبلاستیک هستید، خواهشا به دنبال توصیه ها و رژیم های غذایی خاص و غیر علمی و عجیب نروید و بدانید که تغذیه ی شما با رعایت نکات فوق، همچون یک فرد معمولی می باشد.

در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه تغذیه در کم خونی سیدروبلاستیک، در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته : مهمترین توصیه های غذایی در کم خونی سیدروبلاستیک

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print

کم خونی سیدروبلاستیک – تغذیه در کم خونی – تغذیه در کم خونی سیدروبلاستیک – توصیه های غذایی در کم خونی – توصیه های غذایی در کم خونی سیدروبلاستیک – تغذیه – توصیه های غذایی – 

0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فرهاد
فرهاد
2 سال قبل

ممنون

اسکرول به بالا