مهمترین توصیه های غذایی
در دوران پیش دیابت
تغذیه در دوران پیش دیابت (پره دیابت)
- به افرادی پیش دیابت می گوییم که در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و نزدیک به آن قرار دارند.تغذیه در افراد پیش دیابت
- معمولا افرد پیش دیابت دارای سابقه ی خانوادگی بیماری های قلبی بوده و یا چاقی سیب شکل دارند.تغذیه در افراد پیش دیابت
- TG ( تری گلیسرید) بالا و HDL ( لیپوپروتئین با چگالی بالا) پایین، از عوامل خطر رفتن به سمت دیابت نوع 2 می باشند.
- اضافه وزن و چاقی با افزایش التهاب در بدن و افزایش مقاوت به انسولین، باعث حرکت بدن به سمت دیابت نوع 2 خواهند شد
- در مجموع از عوامل اصلی حرکت به سمت پیش دیابت، ژنتیک، اضافه وزن، چاقی و عدم فعالیت کافی می باشد.توصیه های تغذیه ای
- اکثر افراد پیش دیابت، تا 10 سال بعد دچار دیابت نوع 2 خواهند شد اما خبر خوب این است که می توان با تغییر سبک زندگی و توجه به تغذیه، از رفتن به سمت دیابت نوع دو جلوگیری نمود.
در ادامه برای شما توصیه و نکات مهمی را فراهم نوده ایم تا بتوانید از ابتلا به دیابت نوع 2 جلوگیری نمایید. با شامی لو همراه باشید.
توصیه های تغذیه ای در دوران پیش دیابت
1- اولین و مهمترین اقدامات برای تغییر و جلوگیری از رفتن فرد پیش دیابتی به سمت دیابت نوع 2 ، تغییر در رژیم غذایی و تغییر در میزان فعالیت روزانه می باشد.
2- ابتدا از همه، وزن خود را به اندازه ی 5 تا 10 درصد وزن فعلی، کاهش دهید.
3- فعالیت خود را به میزان حداقل 30 دقیقه در روز افزایش دهید.
4- دریافت مواد معدنی کافی از جمله منیزیم، می تواند در برابر پیشروی به سمت دیابت نوع 2 ، محافظت کننده باشند. استفاده از غذاهایی مثل غلات کامل، اسفناج پخته شده، سیب زمینی، بادام درختی و منابع دیگر منیزیم را حتما در برنامه غذایی روزانه ی خود قرار دهید.
5- به مقدار کافی از مواد غذایی دارای فیبر به صورت روزانه استفاده کنید . غذاهای دارای فیبر شامل غلات کامل، حبوبات، میوه های خشک شده و به طور خاص تر شامل: بلغور جو دوسر پخته، برنج قهوه ای، سیب با پوست، پرتقال، آلو خشک، تمشک، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و نخود فرنگی می باشند.
6- ترکیبات موجود در زغال اخته، دارچین، زیره و پونه کوهی می توانند باعث افزایش حساسیت به انسولین شوند و مصرف آن ها می تواند در جلوگیری از رفتن به سمت دیابت نوع 2 مفید باشند. در نتیجه از این ترکیبات در برنامه روزانه غذایی خود قرار دهید.
7- مصرف دارچین به مقدار نصف قاشق چای خوری در روز، می تواند باعث بهبود سطح چربی و قند خون شما شود.
8- در این دوران از گیاهان دارویی و نا آشنا به صورت خودسرانه و بدون دستور کارشناس یا متخصص تغذیه، به هیچ عنوان استفاده نکنید. جهت آشنایی با مکمل های غذایی و گیاهی برای پیشگیری از دیابت به نوشته ی تخصصی «انواع مکمل های غذایی برای دیابت» مراجعه نمایید.
9- در افراد پیش دیابت، کاهش وزن یکی از اهداف کلیدی در پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 می باشد. پس از همین امروز با یک برنامه غذایی مناسب، کاهش وزن خود را شروع کنید.
10- در دوره ی پیش دیابت به صورت روزانه نکات زیر را رعایت کنید:
- از لبنیات کم چرب استفاده کنید
- روزانه حدود 30 گرم از مغزیجات میل نمایید
- روزانه یک فنجان قهوه و یک فنجان چای سبز مصرف کنید
- روزانه نصف قاشق چایخوری دارچین مصرف کنید
- به مقدا زیاد از سبزیجات غیرنشاسته ای (جعفری، کاهو، شاهی، رازیانه، ریحان، کرفس، کاهو، ریواس، خرفه، تره فرنگی، مارچوبه، منداب و …. ) استفاده کنید. (حداقل یک لیوان سبزیجات در هر وعده ی غذایی)
11- اگر یک فرد پیش دیابتی هستید، از همین لحظه ورزش منظم را شروع کنید زیرا تاثیر آن در جلوگیری از رفتن به سمت دیابت نوع2، از خیلی از رژیم های غذایی خاص و داروها ، بیشتر می باشد. اگرچه که همین ورزش در کنار یک برنامه ی غذایی استاندارد و سالم، شما را در برابر دیابت نوع 2، بسیار ایمن تر خواهد نمود.
اگر هنوز در مرحله ی پیش دیابت ( پره دیابت) هستید، ما به شما قول می دهیم که فقط رعایت نکات فوق، ابتلا به دیابت نوع 2 را بسیار به تاخیر خواهد انداخت و در صورت جدیت در تغییر سبک زندگی خود و تغذیه ی خود، مجدد به شما قول می دهیم که دچار دیابت نوع دو نخواهید شد. پیشنهاد ما به شما این است که علاوه بر رعایت نکات بالا، در اولین اقدام با مشورت با یک کارشناس یا متخصص تغذیه، تغذیه ی خود را اصلاح و سالم نمایید.
در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی دوران پیش دیابت یا پره دیابت، توصیه های جدید در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته : توصیه های غذایی در دوران پیش دیابت
اشتراک گذاری صفحه :