جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین توصیه های تغذیه ای
در دیابت بارداری

تغذیه در دیابت حاملگی(بارداری)

تغذیه و دیابت بارداری ( دیابت حاملگی)

  • دیابت حاملگی (GDM )  اولین بار با عدم تحمل گلوکز و افزایش سطح قند خون مادر باردار تشخیص داده می شود. حدود 3 تا 5 درصد خانم های حامله در اواخر دوران بارداری به این دیابت مبتلا می شوند و حدود 50 درصد آن ها ممکن است  بعد از حاملگی  به طور دائم این بیماری را حفظ کنند. در واقع ایجاد مقاومت به انسولین و افزایش گلوکز خون در دوران بارداری به طور طبیعی بالا می رود و پس از پایان حاملگی به حالت عادی باز می گردد، اما در بعضی مادران این حالت همچنان پس از پایان حاملگی ادامه می یابد . از دلایل آن می توان به نژاد ، سابقه فامیلی ، حاملگی در سنین بالای 25 سال و حاملگی در مادران دارای اضافه وزن و چاق اشاره کرد.

در ادامه شامی لو توصیه های غذایی کاربردی و موثر برای پیشگیری از ابتلا به دیابت بارداری را برای شما مادران عزیز فراهم نموده است . 

توصیه های تغذیه ای در دیابت حاملگی

 1- مصرف آبمیوه، آبنبات، شکلات و دسرها را به حداقل برسانید.تغذیه در دیابت حاملگی

2- استفاده از شیرین کننده های مصنوعی منعی ندارد اما بهتر است که در دوران بارداری کمتر از این قندها استفاده کنید.

3- استفاده از روغن های اشباع( جامد) و روغن ترانس را باید به حداقل برسانید.

  4- در دوران بارداری نیاز به 3 وعده ی اصلی همراه با 4 تا 5 میان وعده دارید . میان وعده ها باید با فاصله ی 2 تا 3 ساعتی از غذای اصلی بوده و شامل کربوهیدرات ( کیک ساده، شیرینی خشک ، نان، سیب زمینی، میوه و…) کافی باشد.

5-  قبل از خواب ، حتما یک وعده ی غذایی کوچک استفاده کنید.

  6- اگر در این دوره، فشار خون بالایی دارید ، رژیم غذایی DASH ( رژیم مخصوص کاهش فشار خون با تاکید بر استفاده از سبزیجات، میوه جات و لبنیات کم چرب) می تواند بسیار به شما کمک کند. جهت دریافت این رژیم با یک کارشناس یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

7- استفاده منظم از زردچوبه و دارچین را در برنامه غذایی روزانه ی خود قرار دهید.

8- توصیه ی کلی بر این است که در دوره ی حاملگی، از هیچ گونه داروی گیاهی خاصی استفاده نکنید.

 9- مطالعات نشان داده اند که اکثر خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا شده اند، دچار کمبود ویتامین D بوده اند( کمبود ویتامین D در ارتباط است با متابولیسم غیرنرمال گلوکز) در نتیجه بهتر است قبل از بارداری، وضعیت ویتامین D خود را بررسی کنید و حتما به مقدار کافی در دوران قبل بارداری و در طول بارداری از  منابع غذایی ویتامین د و یا مکمل در صورت کمبود، مصرف کنید.

  10- حتما حتما پس از تولد نوزاد، شیر دادن به نوزاد را آغاز کنید و به صورت مرتب و منظم این کار را ادامه دهید، زیرا شیر دادن از پستان می تواند بر متابولیسم گلوکز و حساسیت به انسولین تاثیر مثبت گذاشته و احتمال خطر دیابت پس از دوران حاملگی را کاهش می دهد.

    11- چهار  عامل خطر بسیار مهم برای دیابت بارداری (GDM ) شامل سیگار کشیدن، عدم فعالیت کافی، اضافه وزن و رژیم غذایی ضعیف می باشد. لطفا سعی کنید این 4 خطر را قبل از بارداری و در طول بارداری، رفع کنید.

12- در مجموع ، انتخاب یک سبک زندگی مناسب که بتواند منجر به تغذیه ی درست، ورزش و تحرک کافی و حفظ وزن نرمال در شما شود، خطر ابتلا به دیابت حاملگی را بسیار کاهش خواهد داد.

مادر باردار عزیز جهت پیشگیری و درمان دیابت بارداری رعایت نکات فوق بسیار موثر می باشند اما از نظر ما بهترین اقدام برای دوران بارداری در هر ضعیتی که قرار دارید، تهیه ی یک برنامه غذایی استاندارد و علمی زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه می باشد. زیرا تغذیه ی دوران قبل ، حین و بعد از بارداری هم برای مادر و هم برای جنین و نوزاد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی دیابت بارداری ( دیابت حاملگی)، توصیه های جدید در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته : مهترین توصیه های غذایی در دیابت  بارداری

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا