جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مهمترین توصیه های غذایی در صرع و تشنج

توصیه های غذایی در تشنج - صرع

تغذیه در صرع - تشنج (Epilepsy - Seizure)

  • صرع یک بیماری مزمن است که با تشنج های تکرار شونده مشخص می شود.
  •  تشنج در اثر فعالیت غیر طبیعی الکتریکی گروهی از سلول های عصبی ایجاد می شود.
  •  بیشتر تشنج ها در اوایل زندگی شروع می شوند اما بعد از ۶۰ سالگی دوباره احیا می گردند.
  •  معمولا  نوع تشنج ها از نوع Tonic-Clonic  بوده که کل قشر مغز را در بر می گیرند.
  • بیمار پس از این چنین تشنجی به خواب می رود و پس از بیدار شدن برای چند دقیقه تا چند ساعت، در حالت خواب آلودگی و گیجی به سر می‌برد. همچنین در این مرحله که مرحله ی Postical نامیده می شود، خواب عمیق، سردرد، گیجی و درد عضلانی را ممکن است تجربه کند.
در ادامه شامی لو جدیدترین و مهمترین توصیه های تغذیه ای در رابطه با صرع و تشنج را برای شما آماده نموده است

توصیه های غذایی در صرع و تشنج

 1- استفاده طولانی مدت از داروهای ضد صرع مثل فنی توئین، فنوباربیتال و والپروات باعث تداخل در متابولیسم ویتامین D می شوند، در نتیجه نسبت به وضعیت ویتامین D خود حساس باشید و از مکمل ویتامین D زیر نظر پزشک مربوطه استفاده کنید.

 2- در صورت استفاده از داروی فنوباربیتال، سعی کنید مصرف آن با وعده غذایی اصلی فاصله داشته باشد زیرا مصرف همزمان آن با غذا، جذب فنوباربیتال را به تأخیر می‌اندازد.

  3- مصرف غذاهای تخمیر شده (ماست پروبیوتیک، کیمچی، پنیر، نوشیدنی آبجو،کفیر و …) پلی فنول ها و فیبرهای غذایی باعث بهبود میکروبیوم روده شده و می توانند باعث بهبود وضعیت صرع و تشنج شوند. در نتیجه از این مواد غذایی بیشتر در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.

4- معمولاً در بیماری صرع، در صورت مراجعه به پزشک یا متخصص تغذیه، رژیم‌ غذایی « کتوژنیک » به شما توصیه می شود. اگر این رژیم برای شما سخت و غیرقابل تحمل است، از دکتر خود بخواهید تا از رژیم غذایی « کتوژنیک تغییر یافته » یا رژیم غذایی« اتکینز » (Atkins diet ) برای شما استفاده کند.

5- اگر در حال اجرای رژیم غذایی « کتوژنیک » هستید، توصیه می شود که مصرف چای، قهوه، کولا و الکل را به حداقل ممکن برسانید.

 6- داروهای مورد استفاده در صرع و تشنج معمولاً باعث تداخلاتی در بدن می شوند که نیاز به مکمل درمانی با کلسیم، ویتامین د، فولیک اسید، ویتامین B6 و ویتامین B12 را افزایش می دهند. در نتیجه نسبت به کمبود این ویتامین ها حساس باشید و در صورت کمبود، باید زیر نظر کارشناس یا متخصص تغذیه از این مکمل ها استفاده کنید.

7- از مایعات و  منابع غذایی فیبرها بیشتر در روز استفاده کنید تا از یبوست احتمالی پیشگیری شود.

8- اگر از داروی فنی توئین استفاده می کنید، باید از مصرف روغن گل مغربی، مکمل جینکوبیلوبا و مکمل کاوا حتما خودداری نمایید.

9- اگر از داروهای ضد صرع استفاده می کنید مثل فنی توئین، فنوباربیتال، والپروات سدیم و….، به هیچ عنوان نباید از مکمل های شیمیایی و گیاهی به صورت سرخود استفاده کنید. همچنین از گیاهان دارویی نیز بدون مشورت با دکتر خود نباید استفاده کنید.

10- اگر از داروی دی والپروئکس( والپروات سدیم) استفاده می کنید، نباید از مکمل های جنسینگ و پیسلیوم استفاده کنید.

11- از مصرف  مواد غذایی دارای الکل خودداری نمایید

12- اگر در حال اجرای رژیم کتوژنیک هستید، هر وقت احساس حالت تهوع و استفراغ به شما دست داد یک لیوان آب میوه تازه بنوشید.

ارتباط تغذیه با تشنج و صرع, فعلا در حد نکات فوق می باشد. توصیه های غذایی خاص و معجزه آسا که بعضی برای درمان صرع یا تشنج ذکر می کنند، هیچکدام از نظر علمی تایید نشده و در اینجا آن ها را بیان نمی کنیم. توصیه های غذایی ما در رابطه با ارتباط تغذیه و تشنج با توجه به آخرین مطالعات، فعلا در حد نکات فوق می باشد.

در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه صرع و تشنج، در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.

نوشته شده توسط  “شامی لو”

اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر 

منبع : شامی لو   www.shamilo.ir 

لینک نوشته :مهمترین توصیه های غذایی در صرع و تشنج 

اشتراک گذاری صفحه :

WhatsApp
Telegram
Email
LinkedIn
Print
0 0 رای ها
به این نوشته امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اسکرول به بالا