مهمترین توصیه های غذایی در پرخوری عصبی
پرخوری عصبی (Bulimia nervosa)
پرخوری عصبی (پرخوری استرسی) به دوره های مکرر پرخوری گفته می شود که گاهی فرد بعد از پرخوری در تلاش برای جبران پرخوری و جلوگیری از افزایش وزن، حرکاتی از قبیله استفراغ عمدی، مصرف داروها، غذا نخوردن و ورزش بیش از حد را انجام میدهد و گاهی فرد فقط دوره های مکرر پرخوری دارد بدون حرکات جبرانی.
ویژگی دوره های پرخوری به این صورت است که حداقل 1 بار در هفته و به مدت سه ماه اتفاق می افتد و مقدار غذایی که فرد می خورد بیشتر از حالتی باشد که افراد دیگر در شرایط مشابه میخورند و همچنین فرد عدم کنترل بر توقف غذا خوردن دارد.
شدت بیماری بر اساس فراوانی دورههای پرخوری و یا بر اساس فراوانی دوره های جبرانی به چهار حالت خفیف، متوسط، شدید، و خیلی شدید تقسیمبندی میشود:
- خفیف: به طور میانگین 1 تا 3 مرتبه در هفته پرخوری یا حرکات جبرانی اتفاق بیفتد.
- متوسط: به طور میانگین ۴ تا ۷ مرتبه در هفته پرخوری یا حرکت جبرانی اتفاق بیفتد.
- شدید: به طور میانگین ۸ تا ۱۳ مرتبه در هفته پرخوری یا حرکات جبرانی اتفاق بیفتد.
- خیلی شدید: به طور میانگین ۱۴ مرتبه یا بیشتر در هفته پرخوری یا حرکات جبرانی اتفاق بیفتد.
شیوع پرخوری عصبی در زنان حدود 2درصد و در آقایان حدود ۵ درصد می باشد.
پرخوری عصبی معمولاً در نوجوانی و بزرگسالی دیده میشود.
عوامل مرتبط با این بیماری عبارتند از عوامل ژنتیکی، عوامل فیزیولوژیک، عوامل محیطی و مزاج فرد.
شامی لو در ادامه علمی ترین و مهمترین توصیه های غذایی و رفتاری در رابطه با پرخوری استرسی را برای شما آماده نموده است
توصیه های غذایی در پرخوری عصبی
1- جهت جلوگیری از پرخوری عصبی باید حتماً 3 وعده ی غذایی اصلی و حداقل 2 میان وعده را در روز به صورت منظم دریافت کنید و از جا انداختن وعده ها و میان وعده ها حتماً بپرهیزید.
2- مصرف الکل و مواد قندی را به حداقل ممکن برسانید.
3- بدانید که تغذیه ی سالم و اصولی، اندام و بنیه ی شما را قوی و زیبا خواهد کرد نه حرکات جبرانی از قبیل استفراغ عمدی و داروها.
4- جهت بهبود وضعیت پرخوری عصبی، باید ورزش را در قسمتی از زندگی روزانه خود قرار دهید. ورزش باعث کاهش افسردگی، کاهش افکار منفی، کاهش وزن اضافی و بهبود شرایط پرخوری عصبی خواهد شد.
5- جهت بهبود وضعیت پرخوری عصبی شدید، در کنار دارودرمانی و تغذیه اصولی، نیاز به یک روانشناس نیاز دارید تا افکار منفی شما را در رابطه با ظاهر و نگاه نادرستتان را تغییر دهد. در واقع درمان حالت های شدید پرخوری عصبی باید توسط تیم پزشک، روانشناس و تغذیه دان انجام شود.
7- به هیچ عنوان به صورت سرخود از ملین ها و داروهای ادرارآور استفاده نکنید. مصرف بی رویه ی آن ها میتواند باعث آریتمی های قلبی و حتی ایست قلبی شود.
8- اگر از داروهای ضد تشنج استفاده می کنید باید از مصرف همزمان آن با مکمل های روغن گل مغربی، جینکوبیلوبا و کاوا بپرهیزید.
9- بدانید که با انجام حرکات جبرانی مثل استفراغ عمدی، استفاده از ملین ها و دیورتیک ها، تعادل الکترولیت های بدن شما از بین خواهد رفت و به دنبال آن مشکلاتی از قبیل اسپاسم عضلانی، نارسایی های کلیوی و نارسایی قلبی ایجاد خواهد شد.
10- سعی کنید در مواقعی که حرص و ولع خوردن در شما زیاد میشود غذاها را هوشمندانه انتخاب کنید. یعنی از مواد غذایی با چگالی پایین کالری استفاده کنید تا با خوردن این مواد ولع شما کاهش یابد و همچنین کالری کمتری وارد بدن شما گردد.
11- در روزهایی که احتمال وارد شدن استرس زیاد است، به هیچ عنوان وعده ی صبحانه ، نهار و میان وعده ها را نباید حذف کنید زیرا باعث پرخوری در تایم های بعد خواهد شد.
12- در کنار آمدن با شرایط استرسی قاطع باشید و بر توانایی های خود بیشتر تمرکز کنید.
13- در مواقعی که در شرایط استرسی و عصبی قرار میگیرید، بیشتر آب بنوشید.
14- داشتن یک برنامه غذایی اصولی همراه با ورزش منظم، در بلند مدت باعث کاهش پرخوری عصبی خواهد شد.
15- در شرایط استرسی که باعث پرخوری عصبی می شود، سعی کنید ارتباط خود را با دیگران افزایش دهید و خود را در معرض اجتماع قرار دهید.
16- استفاده از داروهای ملین و انجام استفراغ عمدی فقط مقدار اندکی از جذب مواد غذایی خورده شده را کاهش میدهند( حدود ۱۰ درصد). در نتیجه انجام این حرکات جبرانی پس از خوردن زیاد، تاثیر زیادی در کاهش کالری نخواهند داشت.
17- بدانید که با انجام پرخوری و حرکات جبرانی پس از آن و خوردن های نامنظم، دچار کمبود کلسیم، کمبود آهن و کمبود روی و دیگر ریزمغذیها خواهید شد.
18- خوردن صبحانه ی منظم و مقوی به هیچ عنوان کالری دریافتی شما را افزایش نمیدهد بلکه باعث تعادل دریافت غذایی در ادامه روز خواهد شد و باعث جلوگیری از پرخوری های بعدی خواهد گردید. در نتیجه ذهنیت منفی خود نسبت به صبحانه و دریافت زیادی کالری را کنار بگذارید.
19- اگر با یک رژیم و برنامه غذایی اصولی پیش می روید، بدانید پرخوری در بعضی موارد اختلال بزرگی را در برنامه ی بلندمدت شما ایجاد نخواهد کرد و نباید با ناامیدی از برنامه خارج شوید.
20- این را برای همیشه بدانید و با خود مرور کنید که چیزی به عنوان غذای ممنوعه وجود ندارد. در نتیجه پس از خوردن بعضی مواد غذایی، دچار عذاب وجدان نشوید و به دنبال حرکات جبرانی نباشید.
21- اگر دچار پرخوری عصبی شده اید ، نگران نباشید. مشاوره با یک روانشناس و پیروی از یک رژیم غذایی علمی و استاندارد همراه با ورزش منظم، مشکل شما را برطرف خواهد نمود.
نکات و توصیه های غذایی فوق برای درمان پرخوری عصبی ،کاملا علمی و کاربردی بوده و با رعایت آن ها وضعیت پرخوری عصبی بهبود خواهد یافت.
در صورت تحقیقات جدید علم تغذیه در زمینه ی تغذیه ی پرخوری عصبی( پرخوری استرسی)، در همین صفحه برای شما عزیزان قرا خواهد گرفت.
نوشته شده توسط “شامی لو”
اگر تمایل به انتشار این مطلب دارید لطفا منبع و لینک زیر را ذکر نمایید. با تشکر
منبع : شامی لو www.shamilo.ir
لینک نوشته :مهمترین توصیه های غذایی برای برای درمان پرخوری عصبی
اشتراک گذاری صفحه :